SEGRE

TEMPS METEOROLOGIA

De la calor a les inundacions

Montoliu de Segarra, Guimerà i Verdú van ser les zones més afectades amb desbordaments dels rius Corb i Cercavins || Pedra a les Garrigues i temperatures per sota dels 35 graus

Montoliu de Segarram Guimerà i Verdú van ser les zones més afectades.

Inundacions després de l'onada de calor

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els pronòstics meteorològics es van complir i l’onada de calor gradualment va deixar pas a les pluges torrencials en alguns punts de Lleida. Després de diversos dies, les temperatures no van superar els 35 graus. Aitona va registrar la màxima de Catalunya amb 34 ºC.

La zona més afectada pels xàfecs va ser el sud de la Segarra i de l’Urgell. A Montoliu de Segarra van caure 95 litres en tan sols 15 minuts, deixant bona part dels camins impracticables. Avui veïns de Vilagrasseta arreglaran els desperfectes de la plaça i netejaran el fang per poder celebrar-hi la festa major.

A Montornès de Segarra es va esfondrar un mur mentre que a Guimerà van caure més de 50 litres a primera hora de la tarda. Una tempesta que va convertir els estrets i costeruts carrers d’aquest poble medieval en autèntics rius.

Baixaven cascades d’aigua amb fang fins al riu Corb. L’organització del Mercat Medieval, que se celebra el cap de setmana, estava pendent de l’evolució del riu ja que en el seu curs té lloc l’espectacle teatral nocturn.

A Verdú, i malgrat que no va ploure, el riu Cercavins es va desbordar per una avinguda d’aigua per les intenses pluges que van caure des de dimecres a la Catalunya Central. Entre les afectacions va haver de tallar-se la carretera LV-2101, que uneix aquest municipi amb Montornès. La Font de Santa Magdalena, vinyes i camins van quedar negats.

A pocs quilòmetres, a Vallfogona de Riucorb, l’aigua va fer malbé una carretera. D’altra banda, a Ribera d’Ondara van caure 60 litres en dos hores i la principal afectació va ser també als camins rurals. Tanmateix, el riu Ondara no va arribar a desbordar-se.

tracking