SEGRE

EDUCACIóN

El preu dels llibres de text puja un 4,2%

Segons l’OCU, representa 7,5 euros més de despesa mitjana per als estudiants de Primària i 10 més per als de l’ESO

El preu dels llibres de text puja un 4,2%

El preu dels llibres de text puja un 4,2%EFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El preu dels llibres de text a l’ensenyament obligatori ha pujat un 4,2 per cent aquest any i això es tradueix en 7,5 euros més de despesa mitjana per als estudiants de Primària i 10 euros més per als de l’ESO, segons ha assenyalat aquest dijous l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU).

Aquestes conclusions les ha tret l’OCU després de comparar el preu el 2018 de 3.300 referències de llibres de text de diferents cursos respecte a 2017.

L’augment assoleix el 4,2%, el que suposa per a l’OCU "una pujada molt significativa tenint en compte que l’IPC de juny de 2017 a juny de 2018 ha estat del 2,3 %".

Tanmateix, fonts de l’Associació Nacional d’Editors de Llibres i Material d’Ensenyament (Anele) han apuntat a Efe que, segons les seues estimacions, la pujada estarà entorn de l’1,4% i que en els propers dies donaran a conèixer el seu propi estudi sobre l’evolució dels preus dels llibres de text.

L’OCU ha fixat que la despesa mitjana en llibres de text de Primària ha passat dels 178 euros de 2017 a 185 euros aquest any i en els de l’ESO de 239 a 249 euros.

La pujada de preus "varia de manera significativa en funció de l’editorial", ha comentat l’OCU.

Casals, Santillana i BYME són les editorials que protagonitzen les pujades de preus més importants, amb una mitjana per sobre del 6% respecte a l’any passat.

Al contrari, han aplicat una pujada més moderada Bruño, Edebé, Cambridge, Teide i Burlington, totes per sota del 2%.

L’OCU ha assegurat que les editorials no són només les responsables dels preus, ja que els establiments poden modificar-los.

I és que malgrat que el preu dels llibres és fix (per llei es pot fer un descompte màxim del 5 %), els de l’ensenyament obligatori (Primària i ESO) són una excepció i el seu preu és lliure, per la qual cosa la diferència de preu entre un establiment i un altre pot ser "molt elevada", ha afegit.

tracking