SEGRE

Més de 144.000 persones no estan en disposició de treballar

La xifra creix en 6.300 durant l’última dècada a Ponent

Imatge d’arxiu de la vista aèria de Lleida.

Imatge d’arxiu de la vista aèria de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les últimes xifres fetes públiques per Estadística posen de manifest que en l’última dècada no només s’ha destruït ocupació, sinó que ha crescut paral·lelament el nombre de persones que no poden o no volen treballar, la qual cosa es coneix com a població inactiva.

El nombre a la província de Lleida ha passat dels 137.800 als 144.100 a les comarques de Ponent entre el segon trimestre del 2008 i les mateixes dates d’aquest any. Estem parlant d’un increment de 6.300 persones, la majoria d’edat avançada, d’estudiants o de mestresses de casa, per exemple.

En els moments més durs de la crisi econòmica el nombre d’inactius havia descendit. El mínim es va registrar en el segon trimestre del 2015, amb 132.700. La raó cal buscar-la en molts estudiants o mestresses de casa que van passar a buscar feina activament per contribuir a l’economia de les llars, molts d’ells colpejats per la pèrdua del lloc de treball de la persona o persones que sostenien la família.

El nombre d’inactius ha crescut de forma més acusada entre els homes. Aquest any n’hi ha 64.200 davant dels 55.900. En el cas de les dones, el creixement d’aquest col·lectiu és de dos mil persones, fins a assolir un total de 79.900, segons Estadístcia.

Paral·lelament, el nombre d’actius ha passat de 218.000 a 208.900 en el per íode analitzat. La situació viscuda a les comarques de Lleida no és una excepció i es repeteix la mateixa tendència en el conjunt de l’Estat.

El nombre de persones que no busquen feina perquè no poden o no volen tenir una feina ha assolit els 16 milions, davant els 15,360 de fa una dècada. Crida l’atenció, tanmateix, que l’augment només es registra entre els homes.

De fet, el nombre de dones inactives a Espanya ha caigut de 9,599 a 9,319 milions. És un indicador que dones que van optar per buscar feina en la crisi no han volgut tornar a ser mestresses de casa.

tracking