SEGRE

TRÀNSIT FORMACIÓ

Menys espera per al carnet, però Lleida demana més personal

Final al col·lapse per la vaga, però Ponent perd un examinador i es queda amb 6

Imatge d’arxiu d’alumnes esperant al Camp d’Esports per fer l’examen pràctic.

Imatge d’arxiu d’alumnes esperant al Camp d’Esports per fer l’examen pràctic.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els més de 3.300 alumnes que van arribar a acumular-se per poder treure’s el carnet de conduir a les comarques lleidatanes a conseqüència dels cinc mesos de vaga que van dur a terme els examinadors i els més de dos mesos de llista d’espera per presentar-se a l’examen, semblen ja només un mal record per als aspirants de la província.

I és que segons va confirmar ahir el president de l’Associació d’Autoescoles de Lleida, la normalitat sembla haver tornat als centres de formació i d’examen, on actualment només hi ha una espera d’uns 20 dies per poder presentar-se a l’examen pràctic.

“És el que era habitual abans de les aturades, així que podem dir que la llista d’espera ha desaparegut i les autoescoles hem recuperat l’activitat d’estius anteriors a la vaga”, va assegurar Raül Viladrich, president de l’entitat.

Tanmateix, i malgrat l’optimisme per haver millorat la situació, des de l’associació van tornar a reclamar més personal a la Direcció General de Trànsit, tant administratiu com d’examinadors.

I és que malgrat que fins a l’aturada de l’estiu la província comptava amb set examinadors (les autoescoles consideren que en caldrien vuit), després de les vacances la DGT n’ha retirat dos i n’ha aportat un de nou, per la qual cosa actualment Ponent en torna a tenir sis.

“La llista d’espera ha desaparegut, però podria tornar a augmentar al perdre aquest examinador”, va augurar Viladrich. De fet, des de l’entitat demanen a la DGT que quantifiqui com més aviat millor quants de la nova remesa d’examinadors que sortirà per al novembre aniran a parar a Catalunya i més concretament a Lleida, una de les províncies més afectades per la falta de personal.

D’altra banda, Viladrich també es va mostrar optimista respecte a la possibilitat de reobrir el centre d’exàmens de Vielha, tancat tres mesos després d’iniciar-se la vaga (van quedar només la Pobla i la Seu) per, segons van denunciar les autoescoles, la falta de viabilitat a causa que els desplaçaments dels examinadors eren llargs i era necessari concentrar esforços a Lleida per poder donar sortida als alumnes en espera.

“Hi ha hagut un canvi de paradigma per part de la DGT respecte a aquest fet i la proposta de reobrir-lo ara sí que és sobre la taula”, va concloure Viladrich.

tracking