SEGRE

ESNOTICIA

L’FP perd 324 alumnes per falta d’interès per oficis tradicionals

També es redueixen en 259 els de P-3, per la baixa natalitat || Un total de 285 docents de Lleida són elegits en funció del perfil sol·licitat pels centres

Les obres de construcció de l’institut de Torrefarrera.

Les obres de construcció de l’institut de Torrefarrera.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els centres de Formació Professional (FP) escolaritzaran aquest curs 324 alumnes menys que l’anterior, 198 de cicles de grau mitjà i 126 de superior, segons dades d’Ensenyament. Aquest descens arriba al cap d’anys d’increments i ve motivat especialment per la falta d’interès d’alumnes pels cicles d’oficis tradicionals, com va avançar aquest diari i va corroborar ahir el director dels serveis territorials d’Ensenyament, Carles Vega. Va detallar també que no es podrà impartir Indústries Alimentàries a l’Escola d’Hostaleria per falta d’inscrits i va afirmar que la disminució de la demanda en alguns cicles els ha fet “reflexionar que haurem de replantejar-nos l’oferta i el concepte d’alguns cicles”.

També segueix el descens d’alumnes de P-3 (-259) “per la baixa natalitat”, encara que l’oferta global s’amplia en una línia en un col·legi públic de la capital. Per contra, augmenten els estudiants de Primària (26 més), ESO (509), Batxillerat (391) i programes de formació i inserció (5). En total, aquest curs hi haurà 68.616 alumnes, 635 més que l’anterior.

Respecte a la plantilla, els centres públics tindran 5.139 docents, 21 més que el curs anterior, i el 80 per cent segueix al mateix centre que el curs passat. De total de professorat, 72 docents han estat elegits segons el perfil sol·licitat pel centre (ja són 164 a Primària i 121 a Secundària).

Així mateix, Vega va destacar la implantació d’un programa Magnet al col·legi Camps Elisis i les quinze noves aules d’acollida a Lleida per a estrangers nouvinguts.

Inici d’obres del col·legi Pinyana abans de 6 mesosEl delegat d’Ensenyament va anunciar que abans de 6 mesos esperen iniciar l’edifici de l’escola Pinyana, en mòduls des de la seua creació i que acollirà també els alumnes del col·legi Balàfia. Tem que els del nou institut de Mollerussa estiguin tot el curs a l’edifici de Cal Duch al no haver cedit l’ajuntament un solar per edificar el centre. Va assegurar que el curs començarà amb les obres acabades a la majoria de centres, encara que va dir que faltarà un mòdul a l’institut de Seròs i que en total se n’instal·len cinc més als instituts Maria Rúbies, Terres de Ponent de Mollerussa, Alcarràs, Alpicat i Alfons Costafreda de Tàrrega. Va recordar que volen revisar la planificació de l’oferta a la província i plantejar la creació dels centres necessaris i va incidir que a Cappont “hi ha dèficit d’oferta pública derivada de les preferències de les famílies”.

tracking