SEGRE

GASTRONOMIA CERTÀMENS

Èxit de la Fira del Pernil de Balaguer, amb 4.000 visitants

Tanca la sisena edició amb un cap de setmana atapeït de tastos d’embotits

L’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, durant la inauguració d’aquest certamen especialitzat.

L’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, durant la inauguració d’aquest certamen especialitzat.RADIO BALAGUER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fira del Pernil de la capital de la Noguera va tancar ahir la sisena edició amb un balanç més que positiu. Segons l’Associació Amics de l’Ibèric, que organitza aquest esdeveniment gastronòmic en col·laboració amb l’ajuntament, prop de 4.000 persones van gaudir dels tastos de pernil i embotits durant tot el cap de setmana, “un gran increment de visites respecte a l’any passat que es deu al nou emplaçament de la fira”.

En aquesta ocasió, la desena de parades de productes ibèrics, vins i embotits de qualitat es van tornar a traslladar a l’entorn de l’estació de tren de Balaguer, “una zona cèntrica i a l’aire lliure que ha propiciat que hi hagués un degoteig constant de visitants”, per la qual cosa “per a l’any que ve intentem que se celebri al mateix lloc perquè, quan estàvem al pavelló Molí de l’Esquerrà, no vam tenir tant èxit. A l’estiu, a la gent li ve de gust gaudir de la calor i el bon temps a l’aire lliure”.

En aquesta línia, el president de l’associació, Miquel del Águila, va apuntar que la jornada més multitudinària va tenir lloc dissabte a la nit, quan hi van acudir unes 2.500 persones que van gaudir de la música en directe del grup sevillà Ajetreo. La novetat d’aquesta sisena edició era el tast d’un pernil ecològic, procedent d’una agricultura i ramaderia ideada per tal d’assegurar una producció cent per cent natural.

A més del debut a Catalunya d’Ajetreo, els plats forts de la fira van ser la Vermutada i el dinar popular. Els amants de la gastronomia i els embotits també van tenir l’ocasió d’observar en directe exhibicions de talladors de pernil que provenien de diferents punts del territori.

La Fira del Pernil de Balaguer va nàixer fa sis anys amb l’objectiu d’aprendre a distingir els set sabors d’aquest producte, així com la qualitat i la millor forma de tallar-lo. En aquest cas, un total de dotze parades van atreure el públic amb degustacions de caves, vins, pernils ibèrics i formatges. Tanmateix, ja des dels seus començaments, les zones que registren més afluència de públic són la del bar restaurant, que reparteix sopars i dinars populars, així com la de l’escenari, que posa ritme a les vetllades amb diferents espectacles de música en directe. Dins del programa destacaven també els maridatges de productes gastronòmics de proximitat i els tastos.

tracking