SEGRE

VOLUNTARIAT PROJECTES

La Brigada Jove de les Garrigues, amb més de setanta joves voluntaris

Han reformat espais públics de sis pobles

Joves voluntaris han portat a terme obres de millora a sis localitats de les Garrigues.

Joves voluntaris han portat a terme obres de millora a sis localitats de les Garrigues.CONSELL COMARCAL DE LES GARRIGUES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop de vuitanta joves d’entre tretze i vint anys han format part aquest estiu de la Brigada Jove, un projecte de voluntariat impulsat per l’Oficina Jove de les Garrigues. Durant els mesos de juliol i agost, aquests joves han portat a terme tasques de manteniment en espais públics del Soleràs, Cervià de les Garrigues, Puiggròs, el Vilosell, l’Albi i Vinaixa, que s’han centrat sobretot en la reforma i condicionament de locals municipals.

L’objectiu del projecte és oferir una experiència prelaboral per a alguns dels participants, que encara no poden accedir al món laboral però sí que poden posar en pràctica competències relacionades amb el treball en equip, el compromís i la responsabilitat.

Així doncs, les brigades de voluntaris han pintat parets, han fabricat mobiliari, han adequat sostres i parets amb materials reciclats i, en el cas del Soleràs, han pintat murals davant del mateix local. L’any passat es va impulsar per primera vegada aquesta iniciativa, que va deixar un balanç més que positiu per part dels voluntaris, que van valorar el fet de poder participar en el condicionament i la neteja dels espais destinats als joves o el conjunt dels veïns de cada localitat.

En aquest sentit, en aquesta ocasió s’hi han adherit dos ajuntaments més que a l’edició passada, tenint en compte que la Brigada Jove 2017 va centrar els seus treballs a Cervià de les Garrigues, l’Albi, Vinaixa i la Pobla de Cérvoles.

L’organització preveu que l’èxit d’aquest projecte de voluntariat es prolongui també a les pròximes edicions, quan s’espera que s’incrementi així mateix el nombre de joves que s’afegeixin a les tasques de millora de la seua localitat.

tracking