SEGRE

TECNOLOGIA COMPETICIÓ

Enginyeria robòtica a les escoles

Alumnes d’Artesa de Segre i de la Seu d’Urgell van quedar, diumenge passat, finalistes a la fase nacional del World Robot Olympiad || Busquen finançament per anar al mundial a Tailàndia

Els estudiants del Mossèn Albert Vives que van quedar finalistes, amb la seua coordinadora Mireia Alba.

Els estudiants del Mossèn Albert Vives que van quedar finalistes, amb la seua coordinadora Mireia Alba.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Que a les comarques lleidatanes hi ha un planter de petits genis amb talent per a la programació robòtica ho van demostrar diumenge els alumnes de l’institut Els Planells, a Artesa de Segre, i l’escola Mossèn Albert Vives de la Seu d’Urgell, que van aconseguir ser campions a la catorzena edició del World Robot Olympiad.

Una vintena d’equips es van batre en duel a la final nacional que es va celebrar a Platja d’Aro, una competició d’enginyeria robòtica a la qual estudiants d’entre set i quinze anys havien de construir un autòmat amb peces de Lego per passar a la final internacional, que aquest any se celebrarà a Tailàndia. L’equip LegoMasters d’Artesa de Segre, format per Xènia Zamora i el Raúl Filip, va superar amb escreix la prova de la categoria Júnior: dissenyar un robot que simulava recopilar dades sobre la qualitat del sòl agrícola i utilitzar-les per a la plantació.

Al certamen de Platja d’Aro es van batre en duel una vintena d’equips de tot Espanya

Des de fa set anys, Els Planells fomenta les vocacions cientificotecnològiques entre els estudiants de tercer i quart d’ESO, que aprenen a programar amb Scratch i cada any participen en certàmens com el First Lego League i la World Robot Olympiad.

Més petits són els estudiants Pau Fàbrega, Joel Obiols i Arnau Vidal, que aquest any cursen primer d’ESO i es van proclamar subcampions a la categoria Elementary. La coordinadora del projecte, Mireia Alba, es mostrava ahir emocionada per l’èxit del seu equip i va manifestar que “el robot dissenyat pels alumnes va ser resolutiu i funcional”, alhora que va agrair l’ajuda de Viatges Regina i Gestiona’t Online, patrocinadors del col·legi.

Els dos equips lleidatans hauran de disputar-se a Tailàndia al mes de novembre, per la qual cosa van aprofitar per demanar finançament per tal de sufragar el cost del viatge i també l’estada, que no s’inclouen al premi.

Els estudiants del Mossèn Albert Vives que van quedar finalistes, amb la seua coordinadora Mireia Alba.

Els estudiants del Mossèn Albert Vives que van quedar finalistes, amb la seua coordinadora Mireia Alba.C. SANS

tracking