SEGRE

RELIGIÓ POLÈMICA

El bisbe vol que l'Església lluiti contra els abusos

Salvador Giménez s’adreça “a tots els diocesans” a la carta dominical || “Aquest drama complica la nostra credibilitat”

El bisbe Salvador Giménez.

El bisbe Salvador Giménez.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, reclama que l’Església lluiti contra els casos d’abusos sexuals. Giménez ho demana a la carta dominical de demà, que es titula Demanar perdó i se suma a la crida que va fer el papa a finals d’agost amb motiu dels escàndols d’índole sexual de clergues amb menors com a víctimes. El prelat lleidatà assegura que “Francesc reconeixia el pecat i el delicte dels membres de l’Església, demanava perdó a les víctimes en nom de tots els catòlics, sentia vergonya i penediment pel dany causat, desitjava col·laborar i generar una cultura capaç d’evitar situacions similars i ens pregava conversió personal concretada en la penitència i l’oració”.

D’aquesta manera, va dir que “la meua responsabilitat pastoral m’impulsa a participar dels mateixos sentiments i accions del papa Francesc demanant a tots els diocesans que acceptin les seues orientacions centrades en un tema concret que a tots ens molesta i preocupa, amb diferent grau de responsabilitat –molt més els pastors que els fidels, molt més els delinqüents que els innocents– i implicats tots per la nostra pertinença a un mateix poble de Déu”. S’ha de recordar que Salvador Giménez Valls va ser, el maig de l’any 2016, un dels primers bisbes que van publicar un decret en el qual ordenava a tots els seus sacerdots que aportessin el certificat de penals que acredita que no han estat condemnats per delictes sexuals. La mesura, a més d’afectar 80 capellans de la diòcesi, també va afectar un centenar de religiosos i laics amb tasques pastorals relacionades amb menors d’edat. El bisbe també afegeix que “aquest gran drama complica molt la nostra pròpia credibilitat (...), no volia deixar passar més temps sense anunciar la meua responsabilitat i unir-me a les paraules del papa Francesc”.

És el títol de la missiva en la qual el prelat s’afegeix a la petició que va fer el papa Francesc

El Vaticà ha convocat per al febrer del 2019 una cimera amb els caps de totes les Conferències Episcopals del món per tractar els últims escàndols i adoptar diferents mesures per eradicar abusos sexuals al si de l’Església catòlica.

tracking