SEGRE

MIGRACIÓ ACOLLIDA

Un altre centre per a menors migrants a Lleida

La Generalitat anuncia la creació de 5 nous serveis d’emergència, un a Ponent, per a aquests adolescents que arriben no acompanyats || La província ja n’acull 228, repartits en 13 espais

Menors no acompanyats, dormint en una comissaria dels Mossos a Ciutat Vella, a Barcelona.

Menors no acompanyats, dormint en una comissaria dels Mossos a Ciutat Vella, a Barcelona.SAP-FEPOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat va anunciar ahir la creació de cinc nous centres d’emergència, un dels quals s’ubicarà a la província de Lleida, per donar sortida a la crisi dels menors estrangers no acompanyats (mena) que han arribat de forma massiva a Catalunya (fins a l’agost eren gairebé dos mil i s’espera un miler més abans de final d’any), i han col·lapsat els recursos disponibles. Així ho va anunciar ahir la directora de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), Georgina Oliva, que va concretar que dos dels cinc nous centres estaran a Barcelona i els altres tres un a cada demarcació. Es tractarà d’un espai de primera acollida d’aquests menors després de ser atesos per Fiscalia o els Mossos d’Esquadra, on se’ls farà revisions mèdiques i una primera anàlisi de la seua situació abans de ser destinats a un centre d’acollida de la conselleria.

Encara que des del departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies no van donar més detalls i només van apuntar que un d’aquests cinc podria entrar en funcionament aquesta mateixa setmana i que com a màxim tindran una capacitat de 100 places, fonts properes van explicar a aquest diari que encara no està decidida la ubicació del de Ponent i que actualment s’estan buscant i valorant diferents possibilitats. L’objectiu, van indicar aquestes mateixes fonts, és que el servei estigui en marxa en un curt espai de temps atès el seu caràcter prioritari.

El centre de Lleida se sumarà als 13 amb què ja compta la província, que atén 228 menors, encara que cap d’aquests serveis no és d’emergència. L’anunci es va fer després de la primera de les reunions que a partir d’ara faran diàriament diversos departaments del Govern de la Generalitat amb els Mossos d’Esquadra i entitats del Tercer Sector per abordar i planificar aquesta situació d’emergència. Oliva va reconèixer després d’aquesta primera trobada que l’increment sobtat de nous menors els ha desbordat.

tracking