SEGRE

Una de cada tres joves de la ciutat de Lleida assegura haver estat víctima d'assetjament sexual

La Paeria instal·larà un Punt Lila durant les Festes de la Tardor per sensibilitzar i poder denunciar-hi possibles conductes sexistes

L'acte de la presentació de la campanya.

Una de cada tres joves de la ciutat de Lleida assegura haver estat víctima d'assetjament sexualHermínia Sirvent / Paeria

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Lleida ha presentat la campanya “Més bon tracte” de sensibilització en temes de gènere en espais d’oci a la ciutat. L’objectiu és prevenir situacions de discriminació o violència per raó de gènere i promoure la tolerància zero davant qualsevol tipus d’assetjament o agressió. Durant l'acte, l'alcalde, Fèlix Larrosa, ha afirmat que en temes de violència de gènere no s’ha de donar “ni un pas enrere” i que la campanya que ara comença va més enllà de les Festes de la Tardor, ja que considera que s’ha d’incorporar en la vida quotidiana. Segons ha dit, Lleida ha de ser "excel·lent en la divulgació de valors i s’ha d’incidir en el respecte i la igualtat".

La campanya, impulsada des de l'àrea de Promoció de la Salut, es difondrà en diversos formats i durant les Festes de la Tardor preveu instal·lar un Punt Lila a la zona de concerts, a la plaça del Dipòsit, el divendres 28 i el dissabte 29, de les 23 h a les 03 h. Aquest punt, coordinat per l’Àrea de la Dona, estarà gestionat per professionals de l’entitat Antisida i facilitarà la informació de la campanya, repartirà material i atendrà persones que denunciïn qualsevol tipus d’agressió. També es repartiran les polseres “Lleida, per unes festes sense agressions sexistes” i xapes amb el lema “Més bon tracte”.

Els tinents d’alcalde Xavier Rodamilans, regidor de Polítiques per als Drets de les Persones, i Sara Mestres, regidora de Polítiques per al Civisme i la Igualtat, han destacat algunes dades vinculades a temes de gènere. Així, Rodamilans s’ha referit a l’enquesta d’avaluació del programa Nits Q (2016), en que s'indica que un 35% de les persones enquestades van afirmar que en el seu grup d’amistats alguna noia havia estat víctima d’assetjament sexuals per part de nois.

De la seua banda, Mestres ha apuntat que el 2017 el Centre d’Informació i Atenció a les Dones ha atès 85 consultes i que s’ha facilitat allotjament segur i acompanyament professional a 20 dones víctimes de violència.

tracking