SEGRE

PROTECCIÓ INFANTESA I ADOLESCÈNCIA

Ajuda per als menors estrangers al complir els 18

El Govern estudia que puguin acollir-se a la Renda Garantida || Lleida acollirà un nou centre a partir de la setmana que ve

Menors migrants dormint en una comissaria de Barcelona.

Menors migrants dormint en una comissaria de Barcelona.SAP-FEPOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La implementació de la Renda Garantida de Ciutadania té pendent l’elaboració del reglament que, entre altres aspectes, facilitarà l’accés als col·lectius d’“emergència”, com poden ser dones víctimes de violència masclista, persones sense llar i, fins i tot, tots els joves estrangers extutelats que han arribat a Catalunya quan encara eren menors però que han sortit del sistema de protecció quan van complir els 18 anys. Així ho va assenyalar ahir el conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies, Chakir El Homrani, en una entrevista a l’ACN, en la qual va assenyalar que la situació d’emergència per l’acollida d’aquests menors de l’última setmana ja està solucionada, encara que no va descartar que hi pugui haver una altra “punta” d’arribada d’aquests joves abans d’acabar l’any. El Homrani va reconèixer que incloure els menors estrangers no acompanyats quan surten del sistema de protecció és “una mica complex” però és una línia de treball i que “s’està mirant d’encaixar-los dins de les limitacions de la llei aprovada”. Aquesta mesura seria una possible solució per a aquests joves. L’arribada ha anat en augment des del 2016 i ha saturat el sistema en les últimes setmanes, cosa que ha obligat a obrir cinc centres de primera acollida més per evitar que els adolescents hagin de dormir a les comissaries. Un d’aquests centres s’obrirà la setmana que ve a Lleida ciutat amb una trentena de places més, com ja va avançar SEGRE. També va insistir en la necessitat d’apostar per un canvi en el sistema de protecció a la infantesa i que s’adapti a les necessitats del moment. Per a això proposa una trobada de partits i entitats per reflexionar sobre altres problemes del sistema, com la falta de professionals que es pateix en l’actualitat. Entre els nous elements per a aquests menors, el conseller va posar sobre la taula l’acollida en famílies i la mentoria.

Fins al moment, la Generalitat té sota la seua tutela 228 menors estrangers sense família a les comarques de Ponent en tretze centres. El nou equipament serà d’emergència.

tracking