SEGRE

LLEIS ANIVERSARI

La llei LGTBI compleix quatre anys entre llums i ombres

Fins a 200 denúncies per discriminació i 1,5 milions d’euros invertits

La directora d’Igualtat, Mireia Mata, i el president de FGC, Ricard Font, ahir en la presentació.

La directora d’Igualtat, Mireia Mata, i el president de FGC, Ricard Font, ahir en la presentació.GOVERN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies ha destinat des de l’aprovació de llei per garantir els drets LGTBI, fa just quatre anys, 1,5 milions d’euros per al seu impuls.

Amb motiu del quart aniversari de l’aprovació de la llei, i per tal d’eradicar la LGTBIfòbia, el departament va posar ahir en marxa una campanya per donar a conèixer a la població la diversitat pel que fa a orientació sexual i identitat de gènere.

Per això un comboi pintat amb els colors de la bandera de l’arc de Sant Martí, recorrerà la línia Barcelona-Vallès durant els propers nou mesos i, a més a les estacions s’emetrà un espot per explicar com s’han de denunciar els casos de discriminació.

Per la seua part, la directora general d’Igualtat, Mireia Mata, va destacar que Catalunya té una normativa pionera “que hem de fer valer”. Mata va detallar que s’han rebut fins a 200 denúncies per fets LGTBIfòbics a la direcció general d’Igualtat des de l’aprovació de la llei, unes denúncies que poden seguir les vies penal, laboral o administrativa.

D’altra banda, des de l’Observatori contra l’Homofòbia de Catalunya, van demanar ahir al president Quim Torra l’aprovació del reglament del règim disciplinari de la Llei LGTBI catalana per poder fer efectives les sancions a Catalunya.

El seu president, Eugeni Rodríguez, va considerar que no s’han de consentir més retards en la implementació “real i efectiva” d’aquesta llei, i va demanar la dimissió de les persones responsables de les polítiques LGTBI.

Des de l’associació Colors de Ponent valoren positivament els quatre anys de la llei que garanteix els drets del col·lectiu LGTBI.

La seua presidenta, Maria Capell, va destacar que el fet que existeixi una llei que reconegui i doni visibilitat a la diversitat sexual i de gènere, ja és una cosa positiva i ressenyable però explica que s’hauria d’augmentar el pressupost per poder donar cobertura a tota la llei i no només a algunes “parts”. “Instem el Govern a implementar aquesta llei en totes les seues dimensions”, va recalcar Capell.

Lleida valora positivament la llei

tracking