SEGRE

SALUT BALANÇ

Quantes adolescents van avortar a Lleida l'any passat?

Aquesta xifra representa un augment del 18,9% respecte a l’any anterior

Imatge d’arxiu d’una protesta contra la reforma de l’avortament.

Imatge d’arxiu d’una protesta contra la reforma de l’avortament.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 88 menors de 19 anys van avortar el 2017 a les comarques de Lleida, xifra que suposa un augment del 18,9% respecte al 2016. Segons dades de la Conselleria de Salut, durant l’any passat, 83 joves amb una edat inferior als 19 anys i 5 adolescents menors de 15 anys van decidir interrompre de forma voluntària el seu embaràs, 14 més que el 2016.

A més, les comarques lleidatanes han recuperat la tendència a l’alça en el nombre d’avortaments l’any 2017, amb 814, quatre més que el 2016. Aquest és el tercer augment d’interrupcions d’embaràs després dels de l’any 2013 i 2015 des de 2008.

Augmenta a 14 el nombre de menors de 19 anys que van avortar el 2017 respecte a l’any anterior

El tram d’edat en el qual més dones decideixen no continuar amb el seu embaràs és el que es troba entre els 20 i 24 anys amb un 22,97%. Aquesta dada porta mantenint-se durant els últims cinc anys. Més de la meitat de les dones que van decidir avortar a Lleida l’any 2017 se situen per sota dels 30 anys. Nou de cada deu de les interrupcions voluntàries de l’embaràs són a petició pròpia, mentre que la resta són per risc per a la salut de la mare, per risc de malformacions al fetus o també al detectar-se anomalies a l’embrió que són incompatibles amb la vida o incurables. Les dades del departament de Salut també proporcionen el nombre d’avortaments segons el nivell de formació, la gran majoria dones amb estudis secundaris que més interrupcions de l’embaràs van patir.

Quant a les setmanes de gestació a l’hora d’avortar, en més del 95% dels casos complien el que estableix la llei del 2010, reformada el 2015, que avala l’avortament fins a les 14 setmanes.

Segons el Departament de Salut, els centres lleidatans que van notificar els avortaments van ser l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova i el CAP de Prat de la Riba.

A l’última dècada s’han comptabilitzat a les comarques de Lleida 9.792 interrupcions voluntàries de l’embaràs a la sanitat pública i privada.

tracking