SEGRE

SALUD POLÉMICA

Batalla contra les pseudoteràpies

Els col·lectius sanitaris denuncien les entitats “fraudulentes” que prometen curar malalties greus amb plantes i remeis casolans || El tractament amb clorit de sodi per “guarir” l’autisme ha estat l’últim a despertar la polèmica al ser il·legal pels efectes que té contra la salut

Batalla contra les pseudoteràpies

Batalla contra les pseudoteràpiesDOLÇA REVOLUCIÓ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les entitats que prometen curar malalties greus com el càncer amb plantes medicinals o remeis casolans són el principal cavall de batalla dels col·lectius sanitaris al ser “actes fraudulents sense base científica que posen en risc la salut pública”. En aquest sentit, un tractament que proposa ingerir clorit de sodi per “guarir” l’autisme ha estat l’últim a fer esclatar la polèmica en la lluita contra les pseudoteràpies. Des que la fundació lleidatana Dolça Revolució va anunciar al juliol la celebració d’una xarrada a Balaguer sobre la solució MMS (Suplement Mineral Miraculós) per frenar aquesta malaltia neurobiològica no han deixat de ploure-li crítiques. I és que, a banda que l’autisme és una patologia per a la qual no hi ha cura, el clorit de sodi és una substància química que l’Agència Espanyola del Medicament va declarar il·legal el 2010 pels efectes adversos que té sobre la salut −entre altres coses, pot provocar dolor abdominal, nàusees, vòmits i diarrea−.

Els organitzadors de la xarrada, que va haver de cancel·lar-se fins en dos ocasions a causa de les advertències de Salut, s’enfronten ara a una multa de fins a un milió d’euros per difondre informació d’un medicament que no està reconegut com a tal. A més, el ministeri de Sanitat ha denunciat a la Fiscalia el “remei”. Però no seria la primera vegada que l’horticultor de Balaguer i fundador de Dolça Revolució, Josep Pàmies, s’asseu al banc dels acusats. Fa dos anys ja va haver de declarar davant del jutge per conrear cinc-centes plantes de cànem que utilitzava per “crear medicines sense components psicotròpics” i fa un any va ser absolt per conrear maria amb finalitats terapèutiques.

Des de Dolça Revolució asseguren que “els interessos de les grans farmacèutiques no ens faran callar, ja que coneixem pares als quals els funciona el clorit de sodi per curar l’autisme dels seus petits”. “Les amenaces no ens espanten i arribarem on calgui per informar d’aquesta realitat”, asseguren. La monja Teresa Forcades els ha expressat el seu suport.

tracking