SEGRE

RECONEIXEMENT SALUT

Elías Campo, nou soci de l'Acadèmia de Medicina dels EUA

Elías Campo.

Elías Campo.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El doctor Elías Campo, l’actual director d’Investigació de l’Hospital Clínic de Barcelona i que va ser professor d’Anatomia Patològica a la Universitat de Lleida fins al 1997, ha estat escollit nou membre de l’Acadèmia Nacional de Medicina (NAM) dels Estats Units. Es tracta d’un dels reconeixements més grans en el camp de la salut, que s’ha atorgat a Campo pels seus descobriments en les neoplàsies limfoides derivades de les cèl·lules del sistema immune. I és que, amb el doctor Carlos López Otín, ha consolidat els estudis de seqüenciació completa del genoma i l’epigenoma –els canvis químics del material genètic i les proteïnes reguladores– de la leucèmia limfàtica crònica. Autor de més de sis-cents articles científics, ha estat president de l’Associació Europea d’Hematologia, és membre del Comitè de Govern del Consorci Internacional del Genoma del Càncer i forma part de l’equip editor de l’OMS per a la Classificació de les Neoplàsies Hematològiques.

Els nous membres del NAM es van anunciar a la reunió anual de l’Acadèmia i van ser escollits pels actuals socis mitjançant un procés que reconeix els professionals líders en els seus camps de treball i que han portat a terme importants contribucions per a les ciències mèdiques i la salut pública.

Nascut a Boltanya (Osca), va ser professor d’Anatomia Patològica a la Universitat de Lleida

En aquest sentit, s’ha de destacar que amb Campo són tres els investigadors espanyols que formen part de l’Acadèmia Nacional de Medicina americana. Els altres dos són Josep Dalmau, professor Icrea de l’Idibaps i de la Universitat de Barcelona, i Maria J. Alonso, de la Universitat de Santiago de Compostel·la.

tracking