SEGRE

La vacuna de la grip ajuda també a frenar els contagis, segons pneumòlegs

Una infermera posa una vacuna contra la grip.

Els infermers podran prescriure a partir d'aquest dimecresSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (Separ) recomana vacunar-se contra la grip, especialment als grups de risc, ja que no només prevé la infecció, sinó que en cas de contreure-la disminueix la seua gravetat i, a més, frena el contagi. Aquest últim és un efecte beneficiós col·lateral de la vacuna que, segons els pneumòlegs, cal tenir en compte, especialment en les persones que treballen en centres de salut però també en residències geriàtriques on conviuen amb població amb alt risc de complicacions si contreuen la grip.

En un comunicat, Separ recomana també la vacuna a cuidadors de malalts o persones grans, treballadors d’emergències sanitàries, bombers cossos de seguretat o funcionaris de centres penitenciaris que puguin transmetre el virus a grups vulnerables.

Els pneumòlegs recorden que la vacuna de la grip està indicada en majors de 65 anys o menors d’aquesta edat amb risc de complicacions com aquells amb malalties cròniques pulmonars, cardiovasculars, neurològiques, diabetis, obesitat, insuficiència renal, càncer, etc.

La vacunació antigripal té un relatiu efecte protector davant de la pneumònia i, si la persona finalment desenvolupa la malaltia, sol tenir menor gravetat i mneos riesdo de mort, assenyala la Separ.

tracking