SEGRE

IGUALTAT DRETS

Denuncien un suposat cas d'homofòbia a Tàrrega

Un local de lleure nocturn hauria recriminat a un jove la manera de ballar

Una manifestació a favor dels drets del col·lectiu LGTBI davant del bisbat de Lleida.

Una manifestació a favor dels drets del col·lectiu LGTBI davant del bisbat de Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una entitat de Tàrrega, La Forja, va denunciar diumenge un suposat cas d’homofòbia en un local de lleure de la ciutat. Segons va compartir a les xarxes socials, un grup d’amics celebrava una festa d’aniversari en aquest establiment quan un d’ells es va posar a ballar “donant-ho tot” i el porter el va interpel·lar: “Pots parar de parlar així? Comporta’t, que això no és un bar d’ambient, si contínues així, te’n vas fora.” Una de les noies es va adreçar a la responsable del local que, segons la versió publicada per l’entitat, va donar la raó al porter: “Home, és que aquí hi ha més gent, això no és una casa de barrets i no podem anar ballant així.” El grup d’amics va decidir no seguir amb la polèmica i va marxar del local. A la publicació compartida per La Forja, denuncien que aquest noi va patir una agressió LGTBIfòbica.

Per la seua part, tècnics de l’àrea de Polítiques d’Igualtat van explicar ahir que no havien rebut cap denúncia ni s’havia posat en contacte l’afectat amb el Servei d’Atenció Integral (SAI) per a persones LGTBI, en funcionament a la ciutat des d’aquest mes d’octubre. Així mateix, la responsable del local es va mostrar “totalment sorpresa” per les acusacions després de desmentir rotundament que s’hagués produït una agressió d’aquest tipus. Va assegurar que vol contactar amb el suposat agredit per aclarir els fets perquè “realment no entenc res”. Molt indignada, també va dir que es tracta d’acusacions “molt greus” i va recordar que fa 30 anys que l’establiment està obert al públic sense haver tingut mai abans un problema d’aquestes característiques.

Una multa a Lleida per LGTBfòbia La direcció general d’Igualtat del departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies només ha interposat una multa a les comarques lleidatanes, en el marc de la llei per garantir els drets de les persones LGTBI que es va aprovar el 2014. Es tracta de la sanció amb un total de 417 euros a un professor de l’institut Gili i Gaya de Lleida que va afirmar en una classe que “ser homosexual és antinatural”. Per la seua part, els Mossos d’Esquadra van registrar l’any passat cinc denúncies per agressions a aquest col·lectiu a la Regió Policial de Ponent.

tracking