SEGRE

SALUT INVESTIGACIÓ

Investigadors lleidatans relacionen la diabetis amb problemes de respiració

Primer estudi europeu en aquesta matèria

Foto de família del grup d’investigació d’Obesitat, Diabetis i Metabolisme de l’IRBLleida.

Foto de família del grup d’investigació d’Obesitat, Diabetis i Metabolisme de l’IRBLleida.IRBLLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La diabetis afecta de forma negativa la respiració durant el son. Així ho demostra un estudi del grup d’investigació d’Obesitat, Diabetis i Metabolisme de l’IRBLleida, que se centra a analitzar l’associació entre la diabetis mellitus tipus 2 i la funció respiratòria durant el son, una temàtica d’estudi que no ha estat abordat per cap altre grup d’investigació espanyol ni europeu.

“El pulmó ha de ser considerat com un més dels òrgans diana de les complicacions produïdes per la diabetis”, va afirmar el responsable del Servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova i investigador principal de l’IRBLleida, Albert Lecube.

Consideren que el diagnòstic d’apnea del son és més greu en persones amb aquesta afecció

“A part de preocupar-nos per la presència de certes malalties associades a la diabetis, com la retinopatia, també hem de preguntar-nos com respiren les persones amb diabetis”, va explicar Lecube.

El responsable de la investigació va matisar que, davant d’un mateix diagnòstic de síndrome d’apnea del son, aquest haurà de ser considerat més greu en persones amb diabetis.

“Els pacients amb diabetis, i especialment aquells amb xifres més elevades de glucèmia, presenten un major grau de somnolència diürna i pitjor qualitat del son”, va apuntar. El Dia Mundial de la Diabetis se celebra el 14 de novembre i commemorarà l’aniversari del naixement de Frederick Grant Banting, un dels descobridors de la insulina el 1922. Per segon any consecutiu, la Seu Vella de Lleida es tornarà a il·luminar de blau per celebrar l’efemèride i l’hospital lleidatà i l’atenció primària de la Regió Sanitària Lleida han organitzat la Tercera Jornada Diabetes, Nutrició i Endocrí al Parador del Roser.

tracking