SEGRE

La Generalitat destina enguany 15,8 milions d'euros a serveis socials a les comarques de Lleida

Preveu augmentar en una cinquantena la contractació de professionals

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir el Homrani, juntament amb el delegat del govern, Ramon Farré, i el director dels serveis territorials del departament, Joan Santacana, ha presentat aquest dijous a Lleida les actuacions previstes per a les comarques lleidatanes en matèria de serveis socials

La Generalitat destina enguany 15,8 milions d'euros a serveis socials a les comarques de LleidaAmado Forrolla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir el Homrani, juntament amb el delegat del govern, Ramon Farré, i el director dels serveis territorials del departament, Joan Santacana, ha presentat aquest dijous a Lleida les actuacions previstes per a les comarques lleidatanes en matèria de serveis socials, programes sociolaborals i polítiques d’igualtat.

El conseller ha començat la seva intervenció posant en valor la tasca feta per la seua predecessora, la consellera Dolors Bassa, empresonada pel 'procés': “Vull reconèixer el paper de Dolors Bassa en el desenvolupament d’aquestes novetats que avui presento i que tenen un impacte directe en la millora de l’atenció a les persones”.

Durant a presentació, El Homrani ha defensat que "cal una restauració sistèmica dels serveis socials que han estat molt castigats i han sigut la darrera línia de defensa de milers de ciutadans durant aquests darrers anys".

Pel que fa al contracte programa signat pel departament i els ens locals per al període 2016-2019, el conseller ha explicat que l'acord es concreta en convenis amb els municipis de més de 20.000 habitants i amb els consells comarcals. Per tant, en el cas de la demarcació de Lleida, el contracte programa es materialitza en acords amb l’ajuntament de Lleida, el Conselh Generau d’Aran i els consells comarcals de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, les Garrigues, la Noguera, El Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Pla d’Urgell, la Segarra, el Segrià, el Solsonès i l’Urgell.

Segons Homrani, aquest any es dota les comarques lleidatanes de 15,8 milions d’euros per a la prestació dels serveis socials bàsics i els serveis especialitzats adreçats a col·lectius com ara famílies amb infants a càrrec, gent gran, infants i adolescents, persones amb discapacitat, amb malaltia mental, amb problemes de drogodependències, afectades pel VIH, persones immigrades o polítiques d’igualtat, entre altres.

Entre el 2017 i el 2019 la Generalitat invertirà a les comarques de Lleida més de 46 milions d’euros. També en aquest període el Govern té previst contractar més de 850 professionals, el que significa augmentar en un 30% la xarxa dels serveis socials bàsics. A la demarcació de Lleida, es passarà de 140 professionals a, com a mínim, 206, segons ha explicat el conseller.

tracking