SEGRE

DONACIONS INICIATIVES

Les comarques de Ponent se sumen al #GivingTuesday

Les comarques de Ponent se sumen al #GivingTuesday per recaptar suports amb cinc projectes i altres accions solidàries || Iniciativa internacional que se celebra en més de setanta països

Down Lleida es va afegir ahir a la jornada solidària amb la venda de calendaris i loteria a l’Arnau.

Down Lleida es va afegir ahir a la jornada solidària amb la venda de calendaris i loteria a l’Arnau.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Solidaritat per contrarestar el consumisme. Aquest és el principal objectiu de la campanya #GivingTuesday, a la qual s’han afegit diverses entitats de Lleida i que espera recaptar en tot Espanya un milió d’euros a través de 290 projectes. Durant aquesta quarta edició i sota el lema “Sent la inigualable sensació de donar”, la campanya, impulsada per vint-i-cinc entitats, anima a col·laborar-hi econòmicament a través de la plataforma www.givingtuesday.es. A les comarques de Ponent s’inclouen cinc projectes. Un dels quals és el de l’associació La Trenca, que busca la conservació d’aquesta espècie, així com un altre que impulsa Arrels Sant Ignasi per mantenir els pisos destinats a persones sense llar o en situació d’addicció. També s’hi ha sumat Aremi, entitat que atén persones amb paràlisi cerebral i discapacitats similars, que necessita fons per incorporar mobiliari adaptat i reformar l’àrea d’atenció a les famílies. L’objectiu de l’associació és recaptar 3.865 euros.

Per la seua banda, la Fundació Ilersis-Shalom fa una altra crida a la ciutadania després de l’incendi que el mes d’octubre passat els destruís la nau al polígon El Segre de Lleida. Un succés que va deixar sense feina a quaranta treballadors i en va calcinar tota la maquinària i el material que tenien ja preparat per als lots de Nadal. Ilersis-Shalom demana ajuda per comprar maquinària i eines. D’altra banda, un llit articulat és la petició que fan des de l’Associació Alba per al Joan, un dels seus més de tres-cents usuaris que està envellint de forma prematura. Necessiten 1.148 euros.

Pisos socials, mobiliari adaptat i maquinària per a Shalom, entre les causes solidàries

También Creu Roja Lleida i el Banc de Donació de Sang es van sumar a la jornada solidària i amb cada donació es garantia un menjar per a un nen en situació de vulnerabilitat dins de la campanya “Encara no” de Creu Roja Catalunya. També Down Lleida es va afegir a la iniciativa i va estar present a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida amb el seu calendari i loteria solidaris.

El #GivingTuesday és un moviment global que fomenta la cultura de col·laboració a través de donacions a diferents causes socials. La iniciativa se celebra just després del Black Friday i el Cyber Monday com a crida a la solidaritat després de les jornades de compres i consum. La campanya, que se celebra en més de setanta països, va nàixer l’any 2012 als Estats Units i està promoguda per l’ONU, entre altres institucions. A Espanya, l’any passat es van aconseguir donacions per un import de 601.202 euros en tan sols un dia gràcies als 310 projectes presentats.

tracking