SEGRE

IGUALTAT EDUCACIÓ

Eradicar el masclisme des de la infància

Alerten que la falta d’educació sexual i la banalització de la violència simbòlica fomenten el patriarcat || La UdL celebra la setena edició del Memorial Hortensia Alonso

La integrant de l’entitat Creació Positiva Montse Pineda, ahir durant la seua intervenció.

La integrant de l’entitat Creació Positiva Montse Pineda, ahir durant la seua intervenció.SUBDELEGACIÓ DEL GOVERN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Professionals de l’educació, la salut, serveis socials i la justícia van debatre ahir sobre la manera d’abordar les violències sexuals en la nostra societat al Campus de Cappont de la Universitat de Lleida (UdL) en el setè Memorial Hortensia Alonso. En la conferència inaugural la coordinadora d’acció política de l’entitat Creació Positiva, Montse Pineda, va posar èmfasi que la violència masclista també és simbòlica.“Elements com el llenguatge no inclusiu o la publicitat que continua cosificant el cos de la dona contribueixen a la naturalització de la violència masclista”, va assegurar. Aquesta naturalització, segons Pineda, ha ajudat que el patriarcat continuï mantenint-se. “És molt important que els més petits rebin una educació sexual i del respecte envers els altres per poder acabar com més aviat millor amb la violència de gènere”, va assegurar.

Respecte a sentències judicials com les de Vielha o la dels Sanfermines, explica que no serien possibles si no existís un “caldo de cultiu social d’impunitat” que provoca que els agressors arribin a cometre aquests delictes. “Les institucions no fan prou per acabar amb les agressions masclistes. Es banalitza que ens mirin, ens diguin coses pel carrer i fins i tot que ens toquin. Als homes també cal ensenyar-los des de petits a no violar, el respecte no s’aprèn perquè caigui del cel”, va defensar.

A les comarques de Lleida, els Mossos d’Esquadra reben quatre denúncies al dia per maltractament

Posteriorment la jornada va continuar amb ponències que van tractar la violència sexual des de l’àmbit de la salut, la psicologia o de com abordar el masclisme des del punt de vista jurídic.

Paral·lelament a les diferents conferències, al hall del Campus el Grup de Dones de Lleida va organitzar la confecció d’un mural titulat “Agressions verbals = agressions sexuals” en el qual aquell que ho volgués podia escriure alguna frase reflectint aquest tipus d’atac verbal.

Aquesta setena edició del Memorial Hortensia Alonso estava previst que s’acabés amb un debat entre els diferents professionals que hi van participar i el públic assistent.

A les comarques lleidatanes, els Mossos d’Esquadra registren de mitjana quatre denúncies al dia de dones que han patit algun tipus de maltractament per part de la parella o d’un familiar pel simple fet de ser dona.

La integrant de l’entitat Creació Positiva Montse Pineda, ahir durant la seua intervenció.

La integrant de l’entitat Creació Positiva Montse Pineda, ahir durant la seua intervenció.SUBDELEGACIÓ DEL GOVERN

tracking