SEGRE

COMERÇ SERVEIS

Fent la bugada fora de casa

Les bugaderies autoservei s’han convertit en un negoci en auge a Lleida, que ja compta amb sis establiments || Els clients busquen rentar i eixugar la roba des de 7 euros i en menys temps

Un dels clients renta la roba a la bugaderia La Colada Lleida, amb tres rentadores i dos assecadores d’autoservei.

Un dels clients renta la roba a la bugaderia La Colada Lleida, amb tres rentadores i dos assecadores d’autoservei.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Diu el refrany que la roba bruta es renta a casa, tot i que cada vegada són més les persones que opten per fer la bugada en bugaderies autoservei. I és que baixar els draps bruts al local de la cantonada per posar una rentadora al costat de tres persones més ja no sona a pel·lícula americana. En tan sols tres anys han proliferat a Lleida aquest tipus de negocis, que per un preu a partir dels set euros ofereixen servei de rentat i assecat.

Una de les últimes bugaderies autoservei a obrir les portes és La Colada Lleida, al barri de Cappont. Els responsables asseguren que la cosa els va millor del que esperaven i que cada persona que entra a l’establiment per provar els seus serveis “es converteix en un client habitual”.

Alguns locals inclouen wifi, revistes i màquines expenedores per fer l’espai més acollidor

“Rentar fora de casa és des de fa dècades una expressió cultural en molts països i precisament això és el que volem aconseguir aquí: fer de les bugaderies un espai de socialització en el qual poder fer la bugada a un preu raonable”, apunten des de La Colada.

En aquesta línia s’expressen també els propietaris de Dit i Fet, un dels precursors en aquest sector el 2015. “Vam voler portar a Lleida un model de bugaderia que funciona en altres grans ciutats, encara que en el nostre cas sempre disposem de personal a qui pots demanar ajuda”, expliquen, alhora que apunten que “l’autoservei només suposa un 10 per cent de la facturació”.

La majoria de clients són estudiants, immigrants o clients que aprofiten les màquines professionals per assecar els edredons i les mantes més còmodament. Entre aquestes últimes hi ha la Maite, que ahir va anar per primera vegada a un d’aquests establiments per rentar la roba d’hivern. “Em sembla una molt bona idea i fa temps que ho volia provar perquè t’estalvia els diners i el temps d’una tintoreria”, va explicar aquesta lleidatana.

Un dels clients renta la roba a la bugaderia La Colada Lleida, amb tres rentadores i dos assecadores d’autoservei.

Un dels clients renta la roba a la bugaderia La Colada Lleida, amb tres rentadores i dos assecadores d’autoservei.ITMAR FABREGAT

tracking