SEGRE

MUNICIPIS CELEBRACIONS

Celebrant l'oli d'oliva

Els Torms, Torrebesses i Cervià de les Garrigues reuneixen més de mil persones en fires i festes dedicades a aquest producte || En aquesta última localitat comparteix protagonisme amb el safrà

Un espai dedicat a la venda d’articles artesanals als Torms.

Un espai dedicat a la venda d’articles artesanals als Torms.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’oli d’oliva va ser ahir el protagonista de celebracions que van reunir més d’un miler de persones a localitats com els Torms, Cervià de les Garrigues i Torrebesses. La Fira de l’Oli Nou, organitzada per la cooperativa dels Torms, va congregar unes set-centes persones i va vendre uns 6.000 litres d’oli. Són xifres superiors a les d’edicions d’anys anteriors, quan les vendes es limitaven a uns quatre mil litres i els visitants no superaven les quatre-centes persones. L’entitat atribueix aquestes xifres a un canvi de data: aquesta vegada l’han celebrat una setmana més tard de l’habitual per tal de fer-la coincidir amb el pont festiu i així no competir amb les que organitzen altres municipis com el Soleràs i Juncosa.

Per la seua part, Cervià de les Garrigues va rebre mig miler de persones amb motiu de la Festa de l’Oli i del Safrà, que va incloure un esmorzar popular, visites guiades al molí i degustacions d’oli a càrrec de Maria Pilar Pardell, membre del Panell de Tast Oficial de Catalunya. Pel que fa a l’altre producte estrella del certamen, el safrà, va ser present a través d’una conferència sobre les seues propietats nutritives i els procediments de recol·lecció. També va ser un ingredient bàsic d’un dinar popular a base d’arròs. Al recinte de la fira s’exhibia un recipient que contenia un quilo d’aquesta espècie, el cultiu del qual ha reviscut els últims anys a les Garrigues després de dècades d’abandó. Per la seua part, Torrebesses va acollir una nova sessió del cicle Camins d’Or Líquid del Segrià Sec, dedicat a divulgar els usos i aspectes saludables de l’oli d’oliva, així com el patrimoni històric i cultural dels pobles que el produeixen. La localitat de la comarca del Segrià va reunir unes dos-centes persones, que van participar en un concurs d’elaboració d’allioli i en visites guiades a elements del patrimoni local com són el molí d’oli i l’església, entre d’altres. La localitat va acollir també un esmorzar popular i la celebració dels Tres Tombs, així com un espai de jocs didàctics.

La pròxima sessió d’aquest cicle d’activitats entorn de l’oli impulsat pel consell comarcal del Segrià tindrà lloc diumenge que ve, a la Cooperativa del Camp Verge del Loreto de Llardecans.

Un espai dedicat a la venda d’articles artesanals als Torms.

Un espai dedicat a la venda d’articles artesanals als Torms.ITMAR FABREGAT

Un espai dedicat a la venda d’articles artesanals als Torms.

Un espai dedicat a la venda d’articles artesanals als Torms.ITMAR FABREGAT

tracking