SEGRE

La fundació Mujeres por África premia una doctoranda de la UdL

Per un estudi sobre l'ensenyament de l'espanyol com a llengua estrangera a Camerun

Pascaline Linda Ngameni Nebouet

La fundació Mujeres por África premia una doctoranda de la UdLSara Perelló

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pascaline Linda Ngameni Nebouet, estudiant de doctorat al departament d'Anglès i Lingüística de la Universitat de Lleida (UdL), ha estat la guanyadora de la tercera edició del concurs ‘África con Ñ’, en la categoria de treball d'investigació, que convoca la Fundació Mujeres por África per a dones africanes que escriuen en espanyol.

El jurat, integrat per Carolyn Richmond, Ana Rodríguez Fischer i Emilia Velasco, va decidir, per unanimitat, concedir el premi ex aequo a dos de les obres presentades en considerar que reunien similars mèrits. Es tracta de 'La Colección Horizontes, los manuales didácticos de la enseñanza del español en Benín pasados a la lupa', de Delphine Bodjrenou, i 'Aproximación a la competencia intercultural en la enseñanza/aprendizaje del español como lengua extranjera en la secundaria en Camerún', de Pascaline Linda Ngameni Nebouet.

En aquests dos estudis, el jurat va valorar "la seua serietat i rigor, el coneixement de les realitats que aborden i el compromís de les autores amb els seus respectius sistemes educatius, per als quals presenten propostes d'innovació, així com el seu desig de contribuir a la millora de l'ensenyament de l'espanyol en els seus respectius països".

La recerca de Pascaline Ngameni aprofundeix en l'ensenyament de la llengua espanyola al seu país d'origen. El premi, dotat amb 2.500 euros, se'l repartiran Delphine Bodjrenou i Pascaline Ngameni, llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de Yaoundé I (Camerun), i màster en llengües aplicades per la Universitat de Lleida.

D'altra banda, Jaume Portell, graduat en Comunicació i periodisme i audiovisuals per la Universitat de Lleida, ha estat el guanyador de guanyador de la 10a Edició dels Premis Assaig de Casa Àfrica amb la seua obra ‘Un grano de cacao: perspectivas y futuro de la agricultura africana', que va presentar sota el pseudònim de Uhuru Saro Wiwa.

tracking