SEGRE

POBLACIÓ DEMOGRAFIA

Lleida registra la xifra més baixa de naixements en setze anys

En el primer semestre han mort 516 persones més de les que han nascut

Imatge d'arxiu de la sala de nounats a l'Arnau de Vilanova de Lleida.

Imatge d'arxiu de la sala de nounats a l'Arnau de Vilanova de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida torna a perdre població després que en el primer semestre de l’any morissin més persones de les que havien nascut. En aquest període, la província ha registrat la taxa de naixements més baixa en els últims 16 anys. Segons les Estadístiques del Moviment Natural de la Població, difoses ahir per l’INE, entre gener i juny d’aquest any han nascut 1.767 nens i nenes a les comarques de Ponent, un 5,5% menys que en el mateix període de l’any anterior. Aquestes dades mostren, a més, que no s’havia registrat un nombre de naixements tan baix des del 2002, quan van nàixer 1.659 nadons a la província. La caiguda de la natalitat ha estat una constant en els últims anys, amb un declivi a partir del 2008, any en què va començar la crisi econòmica.

Aquest descens agreuja el saldo vegetatiu negatiu de la província, ja que continuen morint més persones de les que naixen, malgrat que el primer semestre de l’any es va registrar un lleuger descens del nombre de defuncions a Ponent. Així, entre gener i juny van morir 2.283 persones, deu menys que en els mateixos mesos de l’any passat. Si restem el nombre de nadons nascuts, queda un saldo negatiu de 516 persones. El mes de gener és quan hi va haver més morts a la província, amb un total de 463.

L’estadística de l’INE també reflecteix que l’esperança de vida dels lleidatans ha baixat lleugerament respecte a l’any passat i es queda en 83,13 anys davant dels 83,45 del 2016. Així mateix, en el primer semestre de l’any també van caure el nombre de matrimonis. Entre gener i juny es van comptabilitzar 599 unions, el 86% de les quals exclusivament civils, un 9% menys que un any abans.

La natalitat a Espanya cau a nivells del 1941 Entre gener i juny només han nascut 179.794 nadons a Espanya, la xifra més baixa de tota la sèrie històrica que va començar el 1941, i gairebé un 6% menys que els que van nàixer un any abans. Mentre baixen els naixements augmenten les morts. En el mateix període van morir 226.384 persones, un 2,1% més que el primer semestre del 2017. A Catalunya van morir 4.180 persones més de les que van nàixer els primers sis mesos de l’any. Els naixements han caigut un 6,2% mentre que les morts han crescut un 1,6%.

tracking