SEGRE

NAIXEMENTS A LLEIDA

Iker, el primer lleidatà del 2019

Fill d’una parella d’Aitona, va nàixer poc després de les 6 del matí a l’Arnau de Vilanova || La seua mare treballa a la planta de maternitat de l’hospital

Iker, amb els seus pares, la seua germana, l’edil Montse Parra i Pau Borràs, vicepresident dels forners.

Iker, amb els seus pares, la seua germana, l’edil Montse Parra i Pau Borràs, vicepresident dels forners.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Iker es va convertir ahir en el primer lleidatà de l’any 2019. Fill d’una parella que resideix a Aitona, va nàixer a les 6.22 hores a l’Arnau de Vilanova de Lleida, on la seua mare, Marta Espax, treballa com a infermera a la planta de maternitat. Després del part, es va declarar “fotuda, però contenta” per l’esforç per donar a llum un nen de 4,2 quilos i de 53 centímetres. “Ha costat, és molt gran”, va apuntar. Conèixer per la seua professió totes les incidències durant un part no contribuïa a tranquil·litzar-la quan va ingressar a l’hospital, però sí que ho va fer saber-se en mans de companys que coneix. El nom del nounat va ser elecció del pare, va apuntar ella. “No em van deixar posar-li Dionisio”, va fer broma el seu progenitor, Dionisio Cañas. Iker és el segon fill d’aquesta parella, que fa 16 mesos va tenir una nena, Noa. L’habitació de l’hospital on els quatre descansaven es va omplir de visitants al migdia. Van rebre la felicitació de la tinent d’alcalde de Lleida Montse Parra, que els va regalar flors i un ós de peluix; i del Gremi de Forners, que celebra el primer lleidatà amb un any de pa gratis per a la família. Darrere d’ells, les càmeres i micròfons d’un eixam de periodistes. “El nen ha nascut sent famós, arribarà lluny”, va comentar amb humor la mare de l’Iker.

Primera catalana, a Terrassa

Emma Romero es va convertir ahir en la primera catalana de l’any, al nàixer a les 0.13 hores a l’hospital Mútua de Terrassa. Va pesar 3,3 quilos i els seus pares, Núria i José, van apuntar que el part va durar 11 hores. “Semblava que no volgués sortir”, van dir. Li van detectar una fissura, encara que “el pronòstic és bo”.

tracking