SEGRE

Les dones només ocupen el 19,4% dels llocs clau de les empreses de l'IBEX

La presidenta del Banc Santander, Ana Patricia Botín.

Les dones només ocupen el 19,4 % dels llocs clau de les empreses de l'IBEXEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presència de les dones als llocs clau de les empreses de l’IBEX 35 continua sent molt reduïda, ja que només un 19,4% de les dones formen part dels diversos òrgans de direcció d’aquestes companyies. Les dones componen el 23,5% dels consells d’administració de les empreses de l’IBEX 35 (110 de 469 persones), i el 13,6 % dels comitès de direcció (69 de 507 persones). Així mateix, només representen el 8,8 % de les presidències d’aquestes companyies (3 de 34 persones); i tot just el 3,7 % dels llocs de conseller delegat (1 de 27 persones).

Així es desprèn d’un informe elaborat per l’Associació Espanyola d’Executives i Conselleres (EJE&CON) i ATREVIA publicat avui, que revela que sis de cada deu dones en llocs clau de les empreses estan en el consell d’administració.

L’informe també detalla que els sectors d’activitat amb més presència femenina en els seus consells d’administració són Béns de Consum (29,4 % són dones), Serveis financers i immobiliaris (25,2 %) i Serveis de Consum (25 %). Tanmateix, els sectors d’activitat amb una proporció de dones més gran en els comitès de direcció són Petroli i energia (16 %) i Tecnologia i telecomunicacions (15,4 %). Al contrari, el sector de Béns de consum, Serveis financers i immobiliaris i de Serveis de consum presenten les taxes més baixes de dones en els comitès de direcció (12,9 %, 13,1 %, i 11,5 % respectivament).

Les empreses de l’IBEX 35 més ben posicionades respecte a la taxa global de presència de dones als òrgans de direcció són Xarxa Elèctrica d’Espanya i Bankinter, segons l’informe. Hi ha cinc empreses de l’IBEX 35 que no compten amb cap dona en els seus comitès de direcció, tal com adverteix l’estudi.

tracking