SEGRE

Un dels tres muntanyencs morts al Perú és originari de Lleida

Un dels tres muntanyencs morts té orígens lleidatans i els seus avis viuen a la capital del Segrià

L'operatiu de rescat dels cossos dels muntanyencs al Perú.

Un dels tres muntanyencs morts al Perú és originari de LleidaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gerard Borrull Regal, un dels tres muntanyencs morts diumenge al quedar atrapats a causa d’una allau al Perú, juntament amb el guia local que els acompanyava, tenia orígens a Lleida. Els avis del jove de 26 anys encara resideixen a la capital del Segrià. Els seus pares es van traslladar a viure a Cerdanyola. Gerard, que residia al barri de Serraparera d’aquesta localitat del Vallès, va cursar els seus estudis primaris a l’Escola Avenç de Sant Cugat. El 2010 va iniciar la carrera d’Economia a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), titulació que va finalitzar l’any 2014. Així mateix, mentre era alumne de la UPF, va efectuar una estada a la Radboud Universiteit de la ciutat neerlandesa de Nimega. Des del 2015, treballava com a analista a l’empresa multinacional Kantar, establerta a Sant Cugat. Igualment, al seu currículum figurava també com a research assistant a la UPF.

Gerard va coincidir a l’Escola Avenç de Sant Cugat amb un altre dels morts al Nevado Mateo peruà, Sergi Porteros Perelló, molt vinculat al món de l’esport i que havia militat a les files del Club d’Handbol de Sant Cugat. A més, formava part de la colla castellera del municipi, Els Gausacs.

Els tres joves de 26 anys no estaven federats i exercien el muntanyisme com “una afició més”

El tercer dels muntanyencs catalans morts és Adrià Sanjuan Perelló, nascut a Cerdanyola però veí de Sant Cugat des de l’any 2006. En l’actualitat residia a la ciutat xilena de Valparaíso, elaborant el seu treball final de màster a la Universitat Tècnica Federico Santa María. Adrià va coincidir amb Gerard i Sergi a l’Escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia, on els tres van cursar el batxillerat. Per una altra banda, el quart dels catalans accidentats i únic supervivent, Pablo Belmonte, continua hospitalitzat al país andí.

Arran d’aquests fets, Jordi Merino, president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), va expli· car que cap dels nois es trobava federat ni formava part del Club Muntanyenc Sant Cugat. “Practicaven el muntanyisme com una afició més”, va asse· nyalar. D’aquesta manera, va indicar que el procés de repatriació dels cossos, que han estat traslladats a un hospital, serà “lent i llarg” a causa dels tràmits burocràtics.

Consternació a Cerdanyola i a Sant Cugat pel fatal accident Desenes de veïns de Cerdanyola es van concentrar ahir al migdia davant del consistori de la localitat per recordar Gerard Borrull, el muntanyenc mort al Perú amb orígens lleidatans. A més, l’ajuntament va decre· tar un dia de dol oficial per la tragèdia. Igualment, a la plaça de la Vila de Sant Cugat, unes cinquanta persones es van congregar per guardar cinc minuts de silenci en memòria dels joves catalans morts i del guia peruà, Rubén Darío Alva, de 39 anys, que també es va deixar la vida al fatal sinistre al Nevado Mateo.

tracking