SEGRE

SALUT INVESTIGACIÓ

Vuit de cada deu homes i el 55% de dones, obesos el 2030

Suposarà un sobrecost de 3.000 milions per a la salut pública

Uns 30 milions de persones tindran sobrepès a Espanya el 2030.

Uns 30 milions de persones tindran sobrepès a Espanya el 2030.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 80% dels homes i el 55% de les dones presentarà obesitat o sobrepès l’any 2030 a Espanya, segons un estudi elaborat per investigadors de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques.

La investigació, que publica la Revista Espanyola de Cardiologia, estima que l’any 2016 hi havia a Espanya uns 24 milions de persones adultes amb excés de pes, un 70% dels homes i el 50% de les dones de més de 16 anys.

El treball alerta que, si es manté la tendència actual, l’any 2030 aquesta xifra s’incrementarà en uns 3 milions de persones més.

Els investigadors també indiquen que si el 2016 el sobrecost econòmic directe per al sistema sanitari per atendre els problemes de salut derivats del sobrepès va ser de 1.950 milions d’euros, si es manté la tendència poden arribar a superar els 3.000 milions en els propers 12 anys.

El treball ha estat elaborat a partir de mig centenar d’articles que analitzen dades de més de 300.000 persones, la qual cosa ha permès als investigadors seguir l’evolució de la prevalença del sobrepès i l’obesitat a Espanya entre els anys 1987 i 2014. Val a recordar que l’excés de pes es mesura a partir de l’índex de massa corporal.

Així mateix, la investigació apunta que seria necessari avançar en noves estratègies farmacològiques que ajudin a combatre l’obesitat. També demanen a l’administració més polítiques contra l’obesitat.

Impostos per als aliments menys saludables

Per trencar aquesta tendència, els investigadors aposten per diferents intervencions a diversos nivells, com ara nous impostos per als aliments menys saludables i protegir els que formen part de dietes equilibrades. També polítiques educatives per promoure hàbits saludables, com l’exercici regular als col·legis.

tracking