SEGRE

SALUT INVESTIGACIÓ

Un estudi de l'IRBLleida vincula la mala funció renal amb l'obesitat

L’informe, internacional, analitza cinc milions de pacients

José Manuel Valdivieso.

José Manuel Valdivieso.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida ha participat en l’últim estudi liderat per la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, que ha associat per primera vegada l’obesitat amb el descens de la funció renal i el risc de mort. La investigació, que s’ha publicat a la prestigiosa revista The British Medical Journal, revela que comptar amb un índex de massa corporal per sobre de trenta augmenta el risc que la funció renal empitjori, tant si es tracta d’un individu sa o d’un que pateix ja una malaltia renal crònica.

L’investigador de l’IRBLleida i professor de la Universitat de Lleida, José Manuel Valdivielso, va participar en aquest estudi, que ha analitzat més de cinc milions de pacients, de 39 grups diferents de tot el món, també de l’Estat espanyol. L’anàlisi mostra també que tant els valors alts com baixos de l’índex de massa corporal s’associen a un risc més gran de mortalitat. Així mateix, quan aquest indicador es troba entre 25 i 30, el risc de mort és menor.

Els resultats d’aquesta investigació en els quals es tracta d’entendre la relació entre l’obesitat i les malalties renals ajudarà els diferents sistemes de salut a concretar i a millorar noves polítiques de salut que ajudin els pacients.

José Manuel Valdivielso és responsable del Grup d’Investigació Translacional Vascular i Renal de l’IRBLleida, un grup multidisciplinari amb científics que treballen en un entorn integrat. L’objectiu del grup és identificar els factors de les malalties renals cròniques.

tracking