SEGRE

SUCCESSOS MENORS

Montserrat diu que va donar suport a la víctima d'abusos

I nega haver encobert durant vint anys el succés || La comunitat condemna “rotundament” els abusos a menors

Imatge d’arxiu de l’abadia de Montserrat.

Imatge d’arxiu de l’abadia de Montserrat.AC N

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El monestir de Montserrat va negar ahir, a través d’un comunicat, haver encobert durant dos dècades els presumptes abusos sexuals que va patir el llavors escolta Miguel Ángel Hurtado, als setze anys. En aquest sentit, la comunitat va explicar que va ser la mateixa víctima i els seus familiars els que van declinar, en el seu moment, presentar denúncia pel succés. Hurtado ja va fer públic el 2016 que va patir abusos sexuals per part d’un sacerdot quan era menor i va promoure llavors una petició al Congrés, que va reunir més de 300.000 firmes, perquè aquests delictes no prescriguin, encara que fins ara no havia revelat on i qui havia abusat d’ell. Així les coses, i després d’haver assenyalat el pare Andreu Soler com el suposat autor d’aquests, Hurtado va acusar tant l’antic abat de Montserrat Sebastià Bardolet com l’actual, Josep Maria Soler, de tapar el que va passar.

Al contrari, des del monestir de Montserrat van afirmar ahir que, durant tots aquests anys, la comunitat ha donat suport moral i econòmic a la presumpta víctima que, fins al 2015, segons la seua versió, va declinar entrevistar-se personalment amb el pare abat. De fet, els monjos van admetre haver pagat a Hurtado fins a 8.600 euros per sufragar-li la teràpia psicològica i els honoraris de la seua advocada. El jove va tornr aquesta quantitat a la comunitat després que es publiqués un llibre que enaltia la figura del pare Andreu Soler, com a fundador del moviment escolta a Montserrat i màxim responsable d’aquest durant 40 anys.

El presumpte autor dels abusos, el pare Soler, va ser reclòs al santuari del Miracle, a Riner

Amb tot, el monestir va reafirmar el seu “rotund” rebuig cap als abusos sexuals a menors d’edat per part de clergues. “El monestir es vol reafirmar en la condemna més absoluta dels abusos comesos contra menors, expressar el seu total suport a les víctimes i la seua ferma voluntat d’actuar amb total transparència”, va acabar en el seu comunicat.

Després de ser acusat dels abusos, el pare Andreu Soler va ser reclòs al santuari del Miracle, al terme solsonenc de Riner.

tracking