SEGRE

GENT

Mor als 113 anys al Japó l'home més vell del món

La persona amb l’edat més avançada que viu encara és una japonesa, Kane Tanaka, que té 116 anys i 18 dies

Mor als 113 anys al Japó l'home més vell del món

Mor als 113 anys al Japó l'home més vell del mónEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El japonès Masazo Nonaka, que als seus 113 anys era l’home més vell del món amb vida, va morir aquest dilluns mentre dormia a casa seua, van informar mitjans locals.

La mort es va produir a la ciutat d’Ashoro, a l’illa del nord d’Hokkaido, segons van confirmar els seus familiars, que van dir que quan van anar a despertar-lo avui es van adonar de la seua defunció. "Ens sentim commocionats per la pèrdua d’aquesta gran figura. Fins ahir estava com sempre, i va morir amb dignitat i sense causar cap problema", va dir la seua néta Yuko en declaracions reproduïdes per mitjans nipons.

Segons la família, Nonaka, que es desplaçava en cadira de rodes, gaudia veient partits de sumo a la televisió, llegint els diaris diàriament i banyant-se una vegada a la setmana en un brollador d’aigües termals.

L’ancià va rebre el rècord Guinness per ser l’home de més edat el 10 d’abril de l’any passat.

Masazo Nonaka havia nascut el 25 de juliol de 1905 a Ashoro, la mateixa ciutat en la qual ha mort avui. La seua esposa, Hatsuno, amb la qual Nonaka va tenir cinc fills, va morir el 1992.

El Japó ha tingut nombrosos rècords de persones més longeves. L’home que ha arribat a l’edat més avançada a tot el món va ser el nipó Jiroemon Kimuro, que va morir el 12 de juny de 2013 als 116 anys.

En dones, el rècord el té la francesa Jeanne Calment, que va morir el 1997 a l’edat de 122 anys i 164 dies.

Però la persona amb l’edat més avançada que viu encara és una altra japonesa, Kane Tanaka, que té 116 anys i 18 dies.

tracking