SEGRE

ENSENYAMENT INFANTESA

Una escola d'Agramunt organitza un taller de cal·ligrafia per als alumnes de P-5

L’escola Mare de Déu del Socós d’Agramunt organitza un taller de cal·ligrafia per als alumnes de P-5 || Fomenta la concentració i la motricitat fina

Els escolars mostren lletres majúscules que van escriure amb canyes i tinta.

Els escolars mostren lletres majúscules que van escriure amb canyes i tinta.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Coincidint amb el dia mundial de l’escriptura a mà, els alumnes de P-5 del col·legi Mare de Déu del Socós d’Agramunt van ser els protagonistes ahir d’un taller de traç, que va impartir la cal·lígrafa Laia Soler. El director del centre, Josep Maria Porté, va explicar que en aquest curs els alumnes s’introdueixen a la lectoescriptura i amb tallers d’aquestes característiques els petits “aprenen destreses que els estimulen a escriure bé, alhora que fomenten la concentració i la motricitat fina”.

D’altra banda, Porté també va assenyalar que “encara que vivim en un món digital i al centre disposem de recursos d’aquestes característiques, no podem oblidar destreses i habilitats que hem anat aprenent i que són importants perquè no sempre tindrem un ordinador a mà”.

Per la seua part, la cal·lígrafa Laia Soler va destacar que el principal objectiu del taller era que els nens “aprenguin arquitectura de lletra, com es construeixen”. Segons Soler, “no els ensenyo a fer lletres boniques sinó que pretenc que prenguin consciència dels traços que tenen les diferents lletres parant atenció a l’espaiat, tant entre les mateixes lletres com entre paraules”. Per Soler, “és molt important que agafin ritme i que coneguin els orígens de l’alfabet llatí”.

Durant una hora, els nens van aprendre a escriure algunes lletres amb canyes de riu i tinta de noguerina. Per acabar la classe, Laia Soler va mostrar a la pissarra com s’escriuen tots els seus noms. Soler va explicar que la cal·ligrafia és un art cada vegada més popular entre il·lustradors i dissenyadors gràfics si bé no existeix un grau específic sinó que “hem de formar-nos assistint a diferents cursos i assignatures”. Soler també va dir que a Catalunya es valora més aquest art i que “tenim tres dels millors cal·lígrafs del món: Keith Adams, Amanda Adams i Oriol Miró”.

Els escolars mostren lletres majúscules que van escriure amb canyes i tinta.

Els escolars mostren lletres majúscules que van escriure amb canyes i tinta.SEGRE TÀRREGA

tracking