SEGRE

MÚSICA CRÍTIQUES

Nova polèmica amb un cantant 'masclista', ara a Tàrrega

Enregistrament en un espai municipal

Nova polèmica amb un cantant ‘masclista’, ara a Tàrrega

Nova polèmica amb un cantant ‘masclista’, ara a TàrregaYOUTUBE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nova polèmica a les comarques de Lleida relacionada amb músics i lletres masclistes. Si dimecres la discoteca LaNuit va anunciar la suspensió del concert de cantant de trap Kidd Keo, ahir les crítiques van ser per a l’ajuntament de Tàrrega per cedir un equipament municipal, l’antiga fàbrica J. Trepat, per a l’enregistrament del videoclip de la cançó Barata (Remix), el nou single del raper Darlyn Cuevas, més conegut com DCS, juntament amb l’artista i productor dominicà Chimba.

Barata, de Darlyn Cuevas, conté frases com “em va dir que no confiés, que tu ets barata i les barates sempre surten cares”. El videoclip (foto) es va gravar a la fàbrica J. Trepat, convertida en museu de la mecanització agrària.

La lletra conté expressions com “em va dir que no confiés, que tu ets barata i les barates sempre surten cares”. L’Espai Lila, format per diferents entitats feministes (Fòrum Femení d’Opinió, Dones Arrel, Grup de Gènere La Soll i Gènere Agrat), va convidar el consistori a “reflexionar” sobre els continguts de la peça que es va gravar a l’antiga fàbrica J. Trepat, convertida en un museu de la mecanització agrària. L’Espai Lila va afirmar que “no pot ser que se cedeixin o es lloguin espais municipals per gravar continguts que perpetuen el sistema patriarcal i donen una imatge de la dona que no correspon a la realitat ja que les dones no som barates, no som un objecte”.

L'ajuntament es justifica Per la seua part, l’edil de Cultura, Raül Palacios, va condemnar “qualsevol tipus de violència masclista, fins i tot la verbal”. Al seu torn, va explicar que van contractar una empresa externa per dur a terme projectes audiovisuals a Cal Trepat i “no teníem constància del contingut” però va assegurar que “a partir d’ara estarem a sobre d’això ja que des de l’ajuntament fomentem la tolerància zero amb casos com aquest”.

tracking