SEGRE

MOBILITZACIÓ IGUALTAT

La vaga del 8-M, ja en marxa

|

Mobilització l’any passat amb motiu del Dia Internacional de la Dona als carrers de Lleida.

Mobilització l’any passat amb motiu del Dia Internacional de la Dona als carrers de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les organitzacions feministes es mostren convençudes que les mobilitzacions entorn del proper dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona, seran “més potents i massives” que les de l’any passat, perquè cada vegada hi ha més gent, asseguren, que comparteix les seues preocupacions. Així ho va manifestar ahir una de les portaveus de l’Assemblea Feminista 8-M de València, María Cabeza, que participa a la trobada que reuneix, a la Facultat de Filologia de la Universitat de València, més de 500 dones procedents de tot l’Estat i d’altres països per proposar i consolidar les reivindicacions de la vaga del 8-M. Entre elles, hi havia una àmplia representació del col·lectiu Dones Lleida, que participen en els tallers que promouen idees de cara a la pròxima mobilització.

“Després de la jornada de vaga de l’any passat, que va ser massiva i històrica, cada vegada més gent s’afegeix a les nostres preocupacions i opressió”, i en les reivindicacions contra la discriminació laboral o l’assetjament i atacs sexuals contra les que “continuem lluitant”, va assegurar Cabeza. Les assistents a l’encontre, que “han sobrepassat les previsions”, segons va indicar la portaveu de l’organització feminista valenciana, abordaran durant la jornada d’ahir i d’avui la seua visió sobre les accions que es duran a terme a la pròxima mobilització.

Aquest encontre, informen des de l’organització, ve precedit per quatre trobades més fetes al llarg del 2018 a Elx, Saragossa, Mèrida i Gijón, i serà l’última reunió a nivell estatal d’aquestes organitzacions abans del 8-M. Les participants s’han dividit en quatre grups de treball, que tractaran els temes que conformaran els eixos de les mobilitzacions: “precaució, consum, treball, educació, violències, migració i antiracisme,” i avui està previst que presentin les conclusions.

Mobilització l’any passat amb motiu del Dia Internacional de la Dona als carrers de Lleida.

Mobilització l’any passat amb motiu del Dia Internacional de la Dona als carrers de Lleida.SEGRE

tracking