SEGRE

TECNOLOGIA JORNADES

La Mobile Week atansa la revolució digital a Lleida

Xarrades sobre els avenços en la producció agroalimentària, el 20 de febrer || També a Barcelona, Girona, Reus i Igualada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tercera edició del Mobile Week expandirà la reflexió sobre la revolució digital a Lleida, Girona, Reus, Igualada i Ribera d’Ebre. La iniciativa se celebrarà sota el lema La nostra senzilla relació amb la tecnologia i, en el cas de Lleida, el dia 20 de febrer acollirà activitats destinades a integrar les millores tecnològiques a la producció agroalimentària. “Un quilòmetre de carretera connecta els municipis veïns però un quilòmetre de fibra òptica ens connecta amb el món”, va assegurar ahir el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, alhora que va explicar que “si volem que el país sigui un autèntic hub digital hem de fer possible que tots els ciutadans puguin implicar-se en la tecnologia mòbil”.

En aquesta mateixa línia, el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, va recordar que la revolució digital porta associada reptes i oportunitats, així com riscos i incerteses, tot i que va assegurar que Catalunya té com a avantatge ser una “gran capital científica i tecnològica” del sud d’Europa. Barcelona tornarà a concentrar gran part de la programació, amb més de 150 activitats i un centenar de ponents. Les altres ciutats de Catalunya, en canvi, acolliran vint-i-cinc conferències i quinze tallers. I és que, encara que el volum d’activitats fora de la capital catalana és més baix, “es focalitzen en els interessos de cada zona”.

L’edició d’aquest any se centra en la relació de la ciutadania amb les noves aplicacions tecnològiques

A Ribera d’Ebre, la Mobile Week tindrà lloc entre els dies 21 i 23 del mes que ve, i la resta de localitzacions celebraran una única jornada d’activitats: la d’Igualada serà el 22 de febrer, i a Lleida i Reus, el 20 de febrer.

A l’acte de presentació del congrés tecnològic també van assistir el director de Mobile Week, Esteban Redolfi; l’alcalde d’Igualada i president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells; la presidenta del consell comarcal de Ribera d’Ebre, Gemma Carim; el tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat de Lleida, Rafael Peris, i el regidor de Promoció Econòmica i Urbanisme de Reus, Marc Arza.

tracking