SEGRE

MOBILITZACIÓ ANIMALISTES

Marxa contra la caça i l'abandó d'animals

Unes seixanta persones es manifesten contra l’activitat cinegètica a Lleida || Pancartes i lemes també contra la tauromàquia i l’ús de pells per vestir, en el marc de mobilitzacions a ciutats de tot Espanya

La marxa va sortir de la subdelegació del Govern i va recórrer l’Eix Comercial.

La marxa va sortir de la subdelegació del Govern i va recórrer l’Eix Comercial.R. R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes seixanta persones van participar ahir a Lleida en la manifestació convocada per la plataforma No a la Caça en contra de l’activitat cinegètica. La marxa va sortir de la subdelegació del Govern, va recórrer l’Eix Comercial i va passar per davant de la Paeria i de la seu de la Federació de Caça, abans d’acabar a la delegació de la Generalitat. Els participants, molts dels quals amb gossos, van corejar lemes i van mostrar pancartes de rebuig a la tauromàquia i contra l’abandó d’animals domèstics. Aquesta mobilització es va emmarcar en una convocatòria a trenta-cinc ciutats de tot Espanya.

Els manifestants van recórrer l’Eix Transversal a pas lleuger, sense aturar-se a la Paeria ni a davant de la seu de la Federació de Caça, on es van limitar a proferir alguns crits d’“assassins”. Durant la resta de la marxa, van corejar consignes com “no a la caça”, al considerar que “ni és esport ni gestió, és matar per diversió”. També van cridar lemes com “sense aquestes escopetes sou uns cagarrines”, “jo no disparo” i “menys violència i més intel·ligència”. A la mobilització, alguns manifestants van increpar una dona que portava un abric de pells.

Alguns es van irritar també al creuar-se amb un home amb una gorra de caçador que portava sobre l’espatlla un gos ferit i buscava la consulta d’un veterinari. Van exigir a l’home que expliqués què li havia passat a l’animal i van reclamar a la policia que hi intervingués. Els agents van separar els uns i els altres. La marxa va seguir el camí i va arribar a la delegació del Govern, on van llegir un manifest que va criticar la “permissivitat” de l’administració al no exigir el compliment de normes com identificar les mascotes amb xip i la recollida d’animals abandonats per part dels municipis. Van denunciar el “desequilibri” de l’ecosistema que es tradueix en superpoblació de senglars i conills i van reclamar substituir la caça per mitjans de control “intel·ligents i pacífics”.

La marxa va sortir de la subdelegació del Govern i va recórrer l’Eix Comercial.

La marxa va sortir de la subdelegació del Govern i va recórrer l’Eix Comercial.R. R.

tracking