SEGRE

RELIGIÓ POLÈMICA

El síndic investigarà d’ofici els abusos sexuals a menors a l’Església

Considera que hi ha “ocultació” de casos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El síndic de greuges, Rafael Ribó, va anunciar ahir la seua intenció de crear un nou protocol per garantir que en els entorns religiosos on es duguin a terme activitats amb nens es pugui prevenir i combatre qualsevol intent d’abús o atemptat als drets bàsics dels menors.

També crearà una comissió d’investigació amb experts reconeguts en la matèria. La intervenció del síndic arriba després que sortisssin a la llum denúncies d’abusos a tres sacerdots de Tarragona, un de Girona i un monjo. Un d’ells era rector de vuit parròquies de l’Urgell i les Garrigues, Josep Maria Font, destituït després de saber-se que va ser investigat pel Vaticà per un suposat cas d’abusos. Per recollir la màxima informació i poder actuar amb eficàcia, Ribó va reclamar a les autoritats de l’Església catòlica la “màxima cooperació i transparència”. Segons el síndic, en les últimes setmanes s’ha tornat a evidenciar l’“ocultació i la invisibilitat” de víctimes d’abusos en institucions o centres de l’Església catòlica.

El Tribunal Eclesiàstic de Barcelona admet que l’Església no ha actuat de “forma transparent”

Per la seua part, el president del Tribunal Eclesiàstic de Barcelona, Santiago Bueno, va afirmar que han trobat diversos casos en els quals l’Església ha actuat malament. “No ha actuat de forma transparent”, va assenyalar.

A més, el conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies, Chakir el Homrani, va subratllar que és prioritari tenir capacitat per detectar i prevenir abusos en menors i el departament posa en marxa a Tarragona un pla pilot per atendre de forma integral els abusos i maltractaments a menors.

D’altra banda, l’Opus Dei va assegurar que no ha tingut cap vincle com a institució al col·legi Mireia de Montgat, després que dos exalumnes denunciessin abusos d’un professor de religió.

tracking