SEGRE

FIRES NOVES TECNOLOGIES

La primera cursa de drons de Catalunya, a Mollerussa

El campionat se celebrarà a la Dron Party, del 15 al 17 de febrer || El certamen espera uns dos-cents pilots

Fira de Mollerussa va acollir ahir la presentació del certamen.

Fira de Mollerussa va acollir ahir la presentació del certamen.FIRA DE MOLLERUSSA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els pavellons firals seran escenari del primer Campionat de Catalunya de Drons de Carreres. Aquesta serà la principal novetat de la quarta Mollerussa Drone Party (MDP) que se celebrarà del 15 al 17 de febrer i que acollirà per primera vegada l’MDP Kids perquè els més joves puguin aprendre a pilotar drons, tal com van explicar ahir l’alcalde i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona; Joan Lesan, de la firma coorganitzadora DDC; Carles Suñé, del comitè executiu de la Federació Aèria Catalana; Poldo Segarra, director de Fira de Mollerussa; i Eduard Roca, del comitè organitzador.

El certamen també presentarà millores a les seues instal·lacions. En concret, s’ampliarà la pantalla i s’habilitaran unes grades perquè el públic pugui veure millor la competició de drons, que espera uns 200 pilots procedents de diferents punts de tot l’Estat espanyol i França.

Les carreres se celebraran durant 48 hores ininterrompudes, mentre que l’horari d’obertura al públic serà de les deu del matí a les nou de la nit, dissabte, i de les deu a les tres de la tarda, diumenge. L’entrada tindrà un preu de 2 euros, encara que amb l’objectiu de promocionar aquesta activitat serà gratuïta per a tots els federats a qualsevol tipus d’esport que mostrin el seu carnet de soci.

L’alcalde, Marc Solsona, va qualificar d’“aliança d’èxit” la unió de Fira de Mollerussa amb la firma DDC i va agrair la col·laboració de la Federació Aèria Catalana. El seu tresorer, Carles Suñé, va oferir un “suport total” al nou campionat. Per la seua part, el director de la Fira, Poldo Segarra, va explicar que el certamen tindrà tres zones diferenciades: el circuit, la zona de públic i una altra per als expositors.

Sorteig de fins a 30 drons a la nova zona Kids

Joan Lesan va anunciar durant la presentació de la quarta Mollerussa Drone Party que la nova zona MDP Kids serà escenari d’un sorteig de fins a trenta drons entre els pilots debutants. En aquest sentit, els visitants també podran provar simuladors de vol i també es portarà a terme un campionat.

tracking