SEGRE

Lleida es prepara per a la vaga feminista del 8 de març

La Coordinadora 8M de Lleida confia superar la participació de l'any passat

La presentació dels actes de la Coordinadora 8M ha tingut lloc a plaça 8 de Març de Lleida.

Lleida es prepara per a la vaga feminista del 8 de marçÒscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Coordinadora 8M ha presentat aquest dilluns els actes que organitza amb motiu de la vaga feminista del dia 8 de març, que tindran com a eix central la manifestació que tindrà lloc al vespre a Lleida. Els actes previstos començaran a les dotze de la nit amb una cassolada nocturna a la plaça 8 de Març. Continuaran a les 6:30 hores amb un esmorzar popular davant de la biblioteca del Campus de Cappont de la UdL; seguiran amb piquets informatius que recorreran l'Eix Comercial; amb un dinar popular a la plaça Noguerola i una cercavila popular a les 17 hores, també a la plaça Noguerola. Des de la Coordinadora 8M han pensat aquestes activitats perquè només hi prenguin part dones, tot i que fan una crida al col·lectiu masculí a col·laborar en la logística i perquè siguin els homes qui assumeixin els serveis mínims als llocs de treball durant la jornada de vaga.

L'acte central tindrà lloc al vespre amb una manifestació oberta al conjunt de la ciutadania. Sortirà a les 19 hores de la plaça 8 de Març de Lleida i, després de recórrer el centre de la capital del Segrià, finalitzarà a la plaça de la Catedral, segons han explicat des de la coordinadora d'entitats feministes.

A Lleida, però, també estan previstes altres activitats durant la vaga feminista del 8 de març, al marge de les previstes per la Coordinadora 8M. Així, la plataforma Marea Lila també ha convocat actes entre els quals una manifestació que sortirà a les 18 hores de la plaça Ricard Viñes i que arribarà a la plaça Sant Joan. A més, des de la Marea Lila també es duran a terme diferents activitats durant la jornada de vaga a la plaça Sant Joan. Entre aquestes, s'han previst piquets informatius a les 9.30 i a les 12 hores; una trobada Lila, una 'performance', la lectura carrers de Lleida amb nom de dona i un dinar popular.

tracking