SEGRE

Un 57% de dones ha renunciat a llocs de treball per la maternitat

Més de la meitat afirma que ser mare li ha impedit de créixer professionalment

Una dona embarassada.

Un 57% de dones ha renunciat a llocs de treball per ser incompatibles amb la maternitatEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un 57% de les dones ha hagut de renunciar a alguns treballs perquè eren incompatibles amb la seua maternitat, i un 53% afirma que ser mare li ha impedit de créixer professionalment. Aquests són alguns de les dades que figuren en l’estudi "Maternitat i Trajectòria Professional", elaborat per la investigadora i degana de la Facultat d’Educació de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) Esther Jiménez, i la professora de l’IESE Business School Nuria Chinchilla. Jiménez ha destacat que el 40 % de les dones no ha pogut accedir a un lloc de treball i al 35 % no l’han promocionat pel fet de ser mare.

L’estudi també assenyala que els consells d’administració de les empreses de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) tenen sols un 20,3 % de dones, ha explicat Esther Jiménez, que ha afegit que 15 d’aquestes empreses del mercat continu no tenen cap dona al seu consell d’administració.

Les autores de l’estudi han ressaltat, a més, que les dones "fan una doble jornada laboral" i són "lluny de la coresponsabilitat" amb l’home en les tasques domèstiques. Així, l’estudi revela que el 92 % de les dones que treballa a jornada completa renta sempre la roba, davant el 22 % dels homes, i que passa el mateix amb la neteja de la casa (73 % contra 28 %) o amb la planxa (46 % contra 10 %).

Esther Jiménez és autora d’estudis relacionats amb el talent directiu, el lideratge femení i la conciliació de feina, família i vida personal, i ha publicat estudis, entre d’altres, sobre "Dona i lideratge" i "Impacte de les pensions en la dona. Jubilació i qualitat de vida a Espanya".

tracking