SEGRE

LLEURE INICIATIVES

La Seu d'Urgell celebra la quarta edició del Festival del Joc del Pirineu

La capital de l’Alt Urgell celebra la quarta edició del Festival del Joc del Pirineu, que potencia la participació dels adolescents || Tres-cents escolars gaudiran de més de 350 jocs de taula

Alumnes del col·legi Mossèn Albert Vives van estrenar ahir la quarta edició del festival.

Alumnes del col·legi Mossèn Albert Vives van estrenar ahir la quarta edició del festival.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 300 alumnes dels diferents centres educatius de la Seu d’Urgell passaran fins demà per la sala de Sant Domènec de la ciutat per participar a les diferents sessions obertes als escolars del Festival del Joc del Pirineu, que aquest any arriba a la quarta edició i té com a objectiu potenciar la presència del públic adolescent. Per a això han ampliat els dies dedicats a aquestes sessions ludicoeducatives, que en les primeres edicions eren de dos dies. Un grup d’usuaris del Taller Claror, centre dedicat a les persones amb discapacitat psíquica, i alumnes de l’escola Mossèn Albert Vives, van estrenar ahir la gran ludoteca, en la qual l’organització posa a disposició del públic més de 350 jocs de taula diferents.

L’esdeveniment per a la resta de públic es concentra entre els dies 8 i 10 de març, vuit mesos abans de la cita habitual (el novembre), amb l’objectiu de situar-lo entre els tres festivals del joc més importants de Catalunya.

La voluntat de l’organització, segons destacava ahir el director del festival, Xavi Socias, és incrementar el nombre de visitants, que en la tercera edició es va atansar a les 3.000 persones. De fet, les previsions són bones i ahir ja havien esgotat més del 50 per cent de les places disponibles per a les vint-i-set partides exclusives programades guiades per experts en el joc. Les infantils estan ja esgotades per complet. El festival creix aquest any també en nombre d’espais amb la incorporació d’establiments privats de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell, que desenvoluparan activitats vinculades amb el festival, i en aquesta edició arribarà a deu punts diferents de la ciutat. I és que, un dels objectius de l’edició d’aquest any és situar l’esdeveniment entre els tres festivals del joc més importants de Catalunya i convertir-lo en el primer de l’any d’aquestes característiques.

El Festival del Joc del Pirineu atorgarà el premi Amic del Joc en reconeixement a una persona física o bé una institució que destaqui justament per la seua trajectòria en favor del joc. També ho faran els guardons al Millor Joc en català i al Millor Joc a Catalunya, que tenen per objectiu distingir la tasca i l’esforç de les diferents editorials que dissenyen jocs al conjunt del territori català.

Alumnes del col·legi Mossèn Albert Vives van estrenar ahir la quarta edició del festival.

Alumnes del col·legi Mossèn Albert Vives van estrenar ahir la quarta edició del festival.C.SANS

tracking