SEGRE

ART HISTÒRIA

Troben una obra excepcional del paleolític al Priorat

De

L’experta Inés Domingo, amb la peça d’art paleolític.

L’experta Inés Domingo, amb la peça d’art paleolític.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Investigadors de la Universitat de Barcelona (UB) han trobat recentment una peça d’art paleolític de més de 12.500 anys d’antiguitat, que consideren “excepcional”, ja que l’escena que conté només és comparable a unes altres dos peces a tot Europa i és fonamental per estudiar aquest període històric a Catalunya. La peça s’ha trobat al jaciment de l’Hort de la Boquera, a Margalef de Montsant, i és una pedra calcària d’uns 30 centímetres de longitud en la qual es distingeixen dos figures humanes i dos aus que, segons els investigadors, representen una escena de cacera i de maternitat. La investigadora de la UB Inés Domingo va explicar ahir que aquesta temàtica és única ja que combina la cacera i la maternitat.

“Les aus criden l’atenció dels humans que les persegueixen i imiten, però també hi ha l’au amb la seua cria fugint d’ells”, va assegurar Domingo. L’estudi, publicat a la versió digital de la revista L’Anthropologie, el van dur a terme investigadors membres del Seminari d’Estudis i Investigacions Prehistòriques de la UB, que van afirmar que és singular “per la seua raresa i per l’excel·lent conservació”.

D’altra banda, aquesta troballa és nova en la mesura que no és habitual trobar representades aus, que els investigadors han identificat com grues, que juntament amb les figures humanes sembla que narren una escena.

tracking