SEGRE

Filosofia per a infants i joves amb 'Blade Runner'

Una cinquantena d'alumnes d'infantil, primària i secundària participen en una jornada de la UdL

El cartell de 'Blade Runner'.

Filosofia per a infants i joves amb 'Blade Runner'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una de les pel·lícules de culte de ciència ficció, 'Blade Runner' (Ridley Scott 1982), serà el fil conductor d'un dels tres tallers programats en la II Jornada de filosofia per a nens i nenes del pròxim dissabte que organitza el Vicerectorat d'estudiants i l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) de la Universitat de Lleida.

Aquest film, protagonitzat per Harrison Ford, Rutger Hauer i Sean Young sobre un món on competeixen humans i replicants, servirà perquè alumnat de primària de l'escola Sol Ixent de Corbins s'apropi a conceptes com ara la identitat, l'ésser i la vida, de la mà de la mestra del centre Araceli Ochoa.

Les creacions de l'artista plàstic i activista nord-americà, Keith Haring, autor entre d'altres del mural de Barcelona 'Todos juntos podemos parar el sida' seran el punt de partida del taller per als més menuts. A 'Filosofem amb Keith Haring', conduit per la mestra Antònia Guillaumet, hi participarà alumnat de P5 de l'escola La Rosella de Roselló. En aquest sentit, la relació entre l'art i la filosofia també protagonitzarà el taller per a estudiantat de secundària que impartirà el professor del col·legi Episcopal, Ignacio Terrado, amb estudiants de 1r de Batxillerat d'aquest centre.

En total, seran prop de cinquanta infants i joves els protagonistes d'una jornada que reprèn la que es va celebrar al 2011 a iniciativa de l'equip ICE de filosofia. El seu objectiu, reivindicar la importància d'aquesta disciplina als centres educatius com a eina imprescindible per a pensar millor i desenvolupar un pensament crític i curós, expliquen els seus organitzadors.

tracking