SEGRE

L'arxiu d'identificació d'animals incorpora més de 6.000 mascotes lleidatanes

Una jornada d'adopció d'animals a Lleida.

L'arxiu d'identificació d'animals incorpora més de 6.000 mascotes lleidatanesÒscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Arxiu d’Identificació d’Animals de Companyia (AIAC) va aconseguir que el 2018 un total de 4.890 mascotes que s’havien perdut tornessin amb els seus propietaris. Hi ha dos maneres d’iniciar un procés de localització i retorn dels animals de companyia perduts. D’una banda, el propietari pot avisar de la pèrdua de la mascota. De l'altra, qualsevol persona que es trobi una mascota identificada pot telefonar a l’AIAC directament o a través dels veterinaris, i d’altres usuaris (protectores, policies, ajuntaments, etc.) perquè contactin amb el propietari.

El 2018, l’AIAC ha rebut 4.110 avisos de troballes d‘animals que estaven extraviats, dels quals es van aconseguir retornar als seus amos 3.522.

El mateix any, l’AIAC ha registrat 94.719 altes de nous animals: 65.460 a Barcelona, 10.860 a Tarragona, 10.226 a Girona 6.143 a Lleida, i la resta corresponen a altes amb domicili diferent a les províncies catalanes.

Arxiu d’Identificació d’Animals de Companyia és un servei del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya iniciat de manera pionera a l’Estat espanyol fa 32 anys.

tracking