SEGRE

EDUCACIÓ INICIATIVA

Petits inventors a Tàrrega

Més de dos-cents alumnes de l’escola Maria-Mercè Marçal de la capital de l’Urgell inventen un joc, una recepta, una coreografia i un anunci || Una iniciativa per fomentar la creativitat i aptituds

El professorat destaca la importància de treballar en internivells i fomentar la socialització entre alumnes de diferents edats.

El professorat destaca la importància de treballar en internivells i fomentar la socialització entre alumnes de diferents edats.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’escola Maria-Mercè Marçal de Tàrrega celebra la setmana dels invents. Els més de dos-cents alumnes del centre, entre primer i sisè curs de Primària, s’han distribuït en tretze grups per edats i disposen de quatre dies per idear un joc, una recepta de cuina, una coreografia i un anunci publicitari. La responsable d’estudis del centre, Àngels Cases, va explicar a aquest diari que “l’objectiu és treballar en diferents nivells, potenciar les aptituds de cada nen i la socialització, així com fomentar la seua part més creativa”. Els alumnes es van mostrar molt motivats i van assegurar que “ho fem tot entre tots”.

Entre algunes de les propostes que ja han dissenyat destaca un joc del temple dels micos, un tres en ratlla, un anunci en paper per a la nova PlayStation i un anunci audiovisual d’un cotxe. Divendres al matí cada grup exposarà els invents davant dels companys de classe i, a la tarda, hi haurà una jornada de portes obertes per a les famílies. Val a destacar que el col·legi Maria-Mercè Marçal dedica aquest curs escolar als invents i cada classe porta el nom d’un reconegut científic, com Johannes Gutenberg, l’inventor de la impremta.

L’escola va rebre la visita de professionals que van explicar les claus de cada producte

La setmana passada, el centre va rebre la visita de professionals relacionats amb cada un dels àmbits que aborden en aquest projecte, que van explicar als alumnes la seua experiència i els van aportar idees. En aquest sentit, els convidats van ser el responsable de la botiga de joguets Casa Esqué; la comercial de l’emissora Ràdio Tàrrega; una professora del Centre Esportiu Sant Jordi, i el xef del restaurant El Celler de l’Artista. A més, la xarrada inaugural va anar a càrrec d’Òscar Pont, veí de la ciutat que ha inventat i patenta Ciclomark, un sistema de seguretat per als ciclistes que pretén reduir els accidents de trànsit.

La comissió de suport a la diversitat, formada per pares i mares dels alumnes, també preveu organitzar xarrades, tallers i formacions de la mà de professionals especialitzats.

L’Ampa del centre crea una comissió de suport a la diversitat L’Ampa de l’escola Maria-Mercè Marçal de Tàrrega ha creat recentment la comissió de suport a la diversitat, ja sigui funcional, sexual o cultural, entre altres aspectes. L’objectiu és visibilitzar la diversitat i acompanyar les famílies d’alumnes per evitar que se sentin soles i orientar-les en relació amb els organismes oficials als quals poden acudir, ja sigui a dins o fora de l’escola.

El professorat destaca la importància de treballar en internivells i fomentar la socialització entre alumnes de diferents edats.

El professorat destaca la importància de treballar en internivells i fomentar la socialització entre alumnes de diferents edats.SEGRE TÀRREGA

tracking