SEGRE

Solidaritat

Arriba a Lleida la campanya 'Invulnerables amb visió' de Sor Lucía Caram

Revisen la vista a 60 nens de quatre barris de la ciutat

Arriba a Lleida la campanya 'Invulnerables amb visió' de Sor Lucía Caram

Arriba a Lleida la campanya 'Invulnerables amb visió' de Sor Lucía CaramItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El programa Invulnerables, la iniciativa contra la pobresa infantil liderada per “la Caixa” i Sor Lucía Caram, ha arribat avui a Lleida mab la campanya “Invulnerables amb visió”.  Es tracta d’una acció que es du a terme a centres de referència a Catalunya per tal de vetllar per la salut visual dels nens, com a un pas indispensable per garantir el seu benestar integral i el suport fonamental per al seu desenvolupament cognitiu. Avui, uns 60 nens d'entre 6 i 18 anys dels barris de la Mariola, Secà, Balàfia i Pardinyes s'han revisat la vista al Servei d’Oftalmologia de l’hospital Arnau de Vilanova gràcies a la col·laboració desinteressada de professionals del centre. Hi haurà una segona jornada de revisions, pendent de programar, en la que s’atendran uns altres 60 infants i joves. Tots els que necessitin una prescripció podran escollir les seves ulleres amb els professionals de Natural Òpitcs Group, empresa  amb seu a Lleida, que donarà les ulleres i els vidres a tots els nens que les necessitin.

Invulnerables amb visió és una aliança dels impulsors d’Invulnerables amb la Fundació “la Caixa” al capdavant, i Natural Òptics Group i que té el suport del Consell del Col·legi oficial de Metges de Catalunya.

L'associació Prosec és l'entitat coordinadora del programa al territori de Lleida, impulsa aquesta iniciativa acompanyant a les famílies i donant suport als professional especialitzats. Cal recordar que l’Acadèmia Americana d’Oftalmologia afirma que els problemes visuals afecten un de cada quatre nens en edat escolar. Per això és fonamental identificar problemes visuals que puguin afectar el desenvolupament acadèmic i promoure una prevenció que ajudi a evolucionar evitant les limitacions visuals.

tracking