SEGRE

TRADICIÓ RELIGIÓ

La Congregació dels Dolors de Bellpuig estrena presidenta

Després de més de tres segles, una dona es posa al capdavant de la institució

La presidenta de la Congregació dels Dolors, Beneta Santiveri, ahir preparant un dels passos.

La presidenta de la Congregació dels Dolors, Beneta Santiveri, ahir preparant un dels passos.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La presència de les dones als actes de Setmana Santa continua creixent i a Bellpuig han fet un pas més per aconseguir la plena igualtat. Després de més de 300 anys d’història de la processó, que se celebrarà avui, la Congregació dels Dolors compta per primera vegada amb una presidenta. Es tracta de Beneta Santiveri, que assumeix el repte “amb molta il·lusió i amb moltes ganes de treballar per servir la Verge dels Dolors”. Amb tot, Santiveri va recordar que a la processó sempre hi han participat dones.

Bellpuig donarà aquesta nit el tret de sortida del calendari de Setmana Santa a la demarcació de Lleida amb la processó penitencial dels Dolors, que començarà a les 22.00 hores a l’església de Sant Nicolau. Desfilaran pels carrers d’aquesta localitat de l’Urgell els sis passos (Oració, Natzarè, Trobament, Calvari, Pietat i la Verge dels Dolors), acompanyats dels Armats, els capellanets, les blanques i els penitents, la majoria descalços. Una tradició que involucra 300 persones.

Durant els dies previs a la festivitat, els veïns de Bellpuig han treballat a contrarellotge per tenir-ho tot a punt. Per al muntatge, es divideix la localitat en barris i cadascun s’encarrega de preparar un dels sis passos. La devoció per la processó segueix viva a Bellpuig, com demostra el fet que fins a l’any 2023-24 hi ha llista d’espera per ostentar el títol de priors, que són els que presideixen la festa.

Aquest any el prior és Joan Jounou i la priora, Montserrat Baldrich, i els discrets són Jaume Torres, Carlos Santiveri, Maria Teresa Baldrich i Maria Dolors Baldrich.

tracking