SEGRE

INICIATIVES SOLIDARITAT

La Taula del Tercer Sector demana a la UE salari mínim

Entreguen als candidats a les eleccions europees un document amb 30 propostes || Una política migratòria comuna, un altre objectiu

Roger Torrent, reunit amb representants del tercer sector.

Roger Torrent, reunit amb representants del tercer sector.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Taula del Tercer Sector de Catalunya va entregar ahir als candidats a les eleccions europees, que se celebren el proper 26 d’aquest mes, un document amb 30 propostes electorals per construir una Europa “més justa i integradora”. Entre les peticions destaquen l’aprovació d’una directiva sobre rendes mínimes, salari mínim europeu i la lluita contra la precarietat. A més, també sol·liciten que s’aprovi una directiva que estableixi una prestació econòmica per nen a càrrec de caràcter universal en la qual el menor sigui el titular. Així mateix, també reclamen als polítics assegurar una protecció efectiva per a les persones immigrants que demanin asil i aprovar una política migratòria comuna per a tots els països de la UE. També volen que es faciliti l’accés de les entitats socials al finançament europeu i que es reforci la governança social en els processos de decisió europeus.

Totes aquestes propostes s’han plantejant durant les reunions que la Taula ha tingut amb els candidats durant les últimes setmanes. Els trenta punts s’estructuren al voltant de tres eixos principals: la protecció dels drets socials fonamentals, la lluita contra la pobresa i les desigualtats que pateixen els col·lectius més vulnerables i el reforç i reconeixement del tercer sector en la política europea.

tracking